Новини районів: головні події 15-19 лютого

19 Лютого 2016, 18:31
2718

Побиття полісмена, мертвий чоловік у барі та напад на активістів – таким запам’ятався тиждень, що минає.

Аби ви не забули про основні подій, які сталися у місті, Район.Луцьк підготував черговий огляд новин кожного району міста.

33-й РАЙОН

Проспект Молоді
Проспект Молоді

Територія двору на проспекті Соборності, 3 знаходиться у незадовільному стані. Про це мешканці повідомили на інтернет-ресурсі «Відкрите місто».

Водії пракуються майже у під’їзді. На проспекті Молоді власники автомобілів вважають що, у місті можна паркуватися де завгодно, навіть при вході у під’їзд житлового будинку. Такий фотофакт зафіксували та опублікували у спільноті «АвтоАндони Луцька».

Обіцяють до кінця лютого відремонтувати тротуар. На проспекті Молоді продовжують ремонтувати пішохідну частину вулиці і сподіваються невдовзі завершити роботи.

У дворі на проспекті Відродження, 49 у той час, коли по всьому місті демонтовують гаражі, встановили дві металеві конструкції для автівок. У муніципальній поліції пообіцяли вирішити це питання за півтора місяця.

На проспекті Соборності водії затримали неадекватного водія. До патрульних надійшов виклик про те, що на проспекті Соборності автомобіль «Міцубісі» пізно ввечері їздить по пішохідній зоні та мало не збив двох людей, у результаті поліцейські винесли водієві три постанови та два протоколи.

Забудовника двічі оштрафували за відмову припинення будівництва. Через невиконання припису щодо припинення незаконного будівництва на проспекті Соборності, 22-Б, забудовник сплатив штраф у розмірі 130 тисяч гривень.

 

РАЙОН БАЛКИ

Вулиця Сапалаївська
Вулиця Сапалаївська

Одинока мати з сином живуть без світла у тимчасовому помешканні. У частині приміщення, що на вулиці Декабристів, 23, де  надали  кімнату сім’ї Алейнікових, ще 14 грудня 2015 року вимкнули світло.

На вулиці Сапалаївській, 5 зайнявся житловий будинок та постраждав чоловік. Є підозра, що чоловік курив у ліжку. За словами пожежників, загорівся матрац. Чоловіка госпіталізувала з травмами середньої важкості.

 

ЦЕНТР

Театр імені Тараса Шевченка
Театр імені Тараса Шевченка

Мешканці цікавляться, що буде на місці знесеного дубинку на вулиці Гаврилюка, 5.  Аварійний будинок знесли та залишили неприбрану земельну ділянку. Мешканці прилеглих будинків хвилюються, чи зводитимуть на цьому місці  нову  споруду.

На вулиці Ніла Хасевича загорівся легковий автомобіль «Пежо». Пожежники оперативно прибули на виклик і погасили вогонь. Біда сталася через необережне поводження з вогнем власника автівки.

У піцерії на вулиці Лесі України обікрали чоловіка. Злодій вкрав у відвідувача банківську картку й зняв з неї понад дві тисячі гривень. Крадієм виявився 36-річний лучанин, який потім потратив гроші на власні потреби.

Луцькі водії настільки «суворі», що паркуються там, де звичайні люди ходять. Такий фотофакт опублікували у спільноті «АвтоАндони Луцька». На фото видно, що біля драмтеатру на пішохідній доріжці стоїть авто.

У центрі міста на вулиці Словацького демонтували асфальт з пішохідної доріжки. Дорожники обіцяють, якщо погода сприятиме, то завершать роботи за тиждень.

Обікрали квартиру на вулиці Клима Савури. Зловмисник підібрав ключі від вхідних дверей помешкання та викрав ноутбук і мобільний телефон. Сума завданих матеріальних збитків становить шість тисяч гривень. Поліцейські встановили, що крадіжку скоїв 37-річний лучанин. Викрадені речі вилучили й повернуть власниці.

Закриють єдине вегетаріанське кафе, що знаходиться на вулиці Лесі Українки. Як стало відомо, 27 лютого «Намасте» відкриє двері відвідувачам востаннє.

Побили члена атестаційної комісії. На вулиці Шевченка напали на члена атестаційної комісії №1, самооборонівця Богдана Климчука. Климчук тижнем раніше був одним з активних учасників мітингу під колишнім МРЕВ, учасники якого вимагали прозорої атестації цієї установи.

 

55-й РАЙОН

Вулиця Карпенка-Карого
Вулиця Карпенка-Карого

Городяни нарікають, що в дощову погоду пройти по тротуарі дуже важко. На вулиці Карпенка-Карого є  ділянки тротуару, в дощовий та післядощовий період подолати дуже складно. На проблему нарікали на інтернет-ресурсі «Відкрите місто».

 

40-й РАЙОН

Вулиця Кравчука
Вулиця Кравчука

На вулиці Кравчука 42-А, 34, 34-А, 36 демонтували незаконно встановлені споруди. Директор департаменту Юлія Сиротинська  розповіла, що мешканці були проти того, щоб гаражі розбирали.

На вулиці Кравчука, 7 і 9 мешканці самі зголосилися прибрати гаражі, коли побачили, що представники муніципальної поліції хочуть їх прибрати.

На вулиці Кравчука поблизу піцерії «Санремо» водій «Ланоса» на проїжджій частині  дороги збив дитину. Водій рухався у напрямку вулиці Гордіюк і здійснив наїзд на пішохода – дитину 2007 року народження. Дитина отримала незначні травми.

У дворі на вулиці Федорова, 2 працівники муніципальної поліції прибрали гараж. За словами інспектора департаменту власник конструкції мав самостійно її прибрати, але так і не зробив цього.

 

РАЙОН ГУЩІ

дорога, паралельна до Ківерцівського мосту
дорога, паралельна до Ківерцівського мосту

За словами мешканців гілки дерев над тротуаром можуть «повиймати очі». Місцева жителька запевняє, що ходити дорогою, яка розташована паралельно до Ківерцівського мосту, неможливо через багнюку та необрізані гілки дерев.

Мешканці просять облаштувати дитячі майданчики на вулиці Конякіна, 14-Б. Таке звернення зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій, триває збір підписів.

У закладі «Пивний бар» на вулиці Конякіна, що поблизу автовокзалу, відвідувач помер просто за столом. У бар він прийшов вже нібито напідпитку, чи випивав у закладі – не відомо. Ймовірно, на чоловіка звернули увагу, коли він уже не подавав ознак життя.

 

ТЕРЕМНІВСЬКИЙ РАЙОН

Просять облаштувати дорогу між гімназією №18 і дитсадком № 35 на вулиці Січовій. Таку петицію подав розмістили на сайті Єдиної системи місцевих петицій. Звернення набрало необхідну кількість голосів лучан.

На вулиці Рівненській, 76  побили патрульного поліцейського. На зупинці  громадського транспорту патрульний екіпаж помітив людей, які розпивали спиртні напої, після зауваження хулігани напали на наряд патрульних. Унаслідок пригоди один з поліцейських був госпіталізований до міської клінічної лікарні.

 

СТАРЕ МІСТО

Вулиця Караїмська
Вулиця Караїмська

Лучанин запропонував дозволити паркування легкових транспортних засобів вздовж Центрального ринку та зняти знак «зупинка заборонена». Таке звернення подали у Єдиній системі місцевих петиції,  триває збір підписів.

Владі дорікають за відсутність туалетів у Старому місті. Владцям нагадали про необлаштовану громадську вбиральню і депресивність району.

У Старому місті будівля піде з молотка. Об'єкт на вулиці Караїмській,7 депутати міськради вирішили виставити на аукціон.

 

ЗАВОКЗАЛЬНИЙ РАЙОН

На проспекті Грушевського проблемному кіоску дозволили торгувати цілодобово. Виконком міської ради вирішив дозволити цілодобовий режим роботи магазину-кафе на зупинці громадського транспорту «Бруклін».

 

ДУБНІВСЬКИЙ РАЙОН

На вулиці Дубнівській у школі дітям на голови падає плитка. Із третього корпусу Луцького НВК школа-інтернат, опадає плитка, тож вчителі намагаються рідше випускати дітей, щоб вони не травмувалися.

 

РАЙОН ДПЗ

вулиця Мамсурова
вулиця Мамсурова

Мешканці будинку на вулиці Мамсурова,6 скаржаться, що через вантажівки, які проїжджають повз, на будинку з’явилися тріщини. Окрім цього, розбиту машинами дорогу ніхто не ремонтує. Тому часто вода з вулиці стікає прямо під стіни багатоповерхівки і затоплює підвал.

Побили учасника мітингу. Луцького активіста з «Самооборони» Сергія Чурікова побили на вулиці Потебні. Також пошкодили авто активіста. Сергій Чуріков не був членом атестаційних комісії, але був серед активістів мітингу за прозору атестацію екс-МРЕВ та учасником акції за чесну атестацію.
 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром