ТОП-7 найпопулярніших статей року на Район.Луцьк

03 Січня 2020, 09:12
ТОП-7 статей 2806
ТОП-7 статей

Журналісти інтернет-видання Район.Луцьк цілий рік старалися писати цікаві матеріали для своїх читачів на різноманітну тематику.

На завершення 2019 року вони зібрали ТОП-7 статей, які лучани найбільше зацінили, клікнувши на них.

Читайте також: Які новини читачі Район.Луцьк переглянули найбільше у 2019 році

Отож:

Хірургія без крові: як у Луцьку роблять операції на суглобах

(9 108 переглядів)

У Волинській обласній клінічній лікарні протягом двох років активно проводять оперативні втручання на суглобах за новітнім методом. Він дозволяє уникати кількасантиметрових розрізів, зменшує виникнення післяопераційних ускладнень і дає можливість поставити пацієнта на ноги вже наступного дня. До речі, хворі можуть спостерігати за ходом операції через великий монітор і розпитувати в медиків, що їм роблять.

Завідуючий відділенням артроскопії та малоінвазивних ортопедичних втручань Микола Наїдко разом із колегою Віталієм Вітковським вирішили відійти від шаблонних операцій на суглобах. Почали з колінного, оскільки він травмується і «хворіє» найчастіше. Лікарі опанували та впровадили в практику малоінвазивної хірургії в ортопедії оперативні втручання, які передбачають надрізи у кілька міліметрів та дозволяють ходити пацієнту буквально вже на другий день після операції.

Ірина Патлашинська – про п'ять зданих за рік будинків, різноманітність та «рятувальну місію» в Ковелі

(10 387 переглядів)

Напевне, найкраще про успіхи та репутацію будь-якої будівельної компанії можуть розповісти зведені нею житлові комплекси.

Наприклад, лучани пам’ятають, якими хащами ще 5-7 років тому обростали пустирі на Набережній. Натомість нині тут тішать око яскраві будинки від ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», які вже стали візитівкою цієї частини міста – у них відкрилися магазинчики, ресторани, майстерні, які неначе вдихнули життя в цей район міста. У 2018 році компанія здала в експлуатацію ще один будинок на 142 квартири на Набережній 4а.

Зрештою, на рахунку волинської будівельної компанії «Луцьксантехмонтаж №536» – роки досвіду, тисячі задоволених клієнтів та десятки тисяч квадратних метрів житла. Цим знавцям будівельної справи до снаги все: чи то звести багатоповерхівку з нуля в рекордні строки, чи бездоганно відремонтувати, здавалося б, безнадійну інфекційну лікарню.

Минулоріч будівельники здобули ще одну професійну перемогу – протягом року компанія здала в експлуатацію 5 житлових будинків з площею 43 586 квадратних метрів. «Ударники» будівельної галузі на Волині не приховують – є ідеї і ресурси, тому готові і далі розвиватися та працювати.

Секс і нічого особистого: як лучани шукають інтим у соцмережах

(9 336 переглядів)

Скільки сьогодні у Луцьку коштує секс? Хто з ким спить, кому за що платить? Хто є учасниками інтимних груп ВКонтактах і хто в них ховається за фейковими сторінками? Які сексуальні бажання прагнуть втілити в життя лучани?

Тиждень журналістка Віка Вегера-Абрамович була повією, з якою можна було зустрітися безкоштовно або купити. Купити дорого і дешево. Відкрила у собі можливості БДСМ і групового сексу. Шукала пари свінгерів для зустрічей, була сексвайф, утриманкою і продавала порнофото. Була непристойною, вульгарною, сором’язливою, з досвідом, практикою та новачком у цій справі. Мені було і 25, і 35 років. Знайшла у групах для знайомств одружених і неодружених, молодих і старших чоловіків і жінок. А також «зустріла» там колегу, високопосадовця і навіть сусіда. Стала об’єктом пліток серед знайомих, бо працювала із справжньої сторінки і справжніми світлинами. І хоча на моїй сторінці є повна інформація про мене, де вказане місце роботи і посада, лише двоє чоловіків додумалися прочитати це. А ще в одного я таки викликала підозру. Він написав, що ставлю багато запитань, тому мені личитиме одяг прокурорші.

Дядя Коля. Як працюється дільничному на ЛПЗ

(3 933 перегляди)

Дільничного Миколу Гловацького на ЛПЗ знають майже всі. Невисокий харизматичний чоловік з акуратними вусами та усмішкою працює в правоохоронних органах вже 20 років.

Свої «володіння» дуже любить і дивується, коли називаємо ЛПЗ кримінальним районом Луцька.

«Ніколи про таке не чув. У нас тут безпечно. Навіть вночі можна гуляти, і нічого не станеться», – каже чоловік.

Під його опікою знаходяться мікрорайон Вересневе, ЛПЗ, частина вулиці Даньшина та Гнідава. Дільничний каже, що для ефективнішої роботи не вистачає працівників. Адже наразі всі перераховані території обслуговує лише два дільничних: він та його колега.

З самого ранку біля дільничного пункту вже зібрались люди. Чекають дільничного. Микола Гловацький розповідає, що часто до нього звертаються з питаннями, які не входять в його обов’язки. Але, за можливості, намагається допомогти.

Скільки і за які умови платять мешканці гуртожитків волинського вишу

(3 895 переглядів)

В гуртожитках Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проживають майже дві тисячі людей. Серед них студенти, а також студентські і викладацькі сім’ї. Однак, умови проживання в деяких гуртожитках нагадують фільми жахів: ґрати, таргани, пліснява і холод.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» з’ясував, скільки і за які умови в гуртожитках найбільшого вишу Волині платять студенти та викладачі і що не так з цим бюджетним житлом.

Ціна за проживання в гуртожитках коливається від 495 до 565 гривень на місяць в залежності від самих гуртожитків, яких в університету п’ять. У цю вартість входить оплата опалення, водопостачання, електроенергії, послуг студентського містечка (університетського структурного підрозділу, який опікується гуртожитками і їхніми мешканцями) та господарське обслуговування приміщень.

Остання послуга включає в себе вивезення сміття, обслуговування ліфтів, дезінфекцію, а також закупівлі різноманітних засобів для утримання приміщень та поточних ремонтів. Далі в статті...

Кенгірський бунтар: історія священника-бандерівця з Луцька

(3 847 переглядів)

Волиняннин Омелян Суничук донедавна був відомим лише як член комітету політичних в’язнів під час Кенгірського повстання політичних в’язнів ГУЛАГу, яке відбулося 16 травня – 26 червня 1954 років в Казахстані. 65 років тому політв’язні зуміли зламати хребет тоталітарного насилля в концтаборах.

У часи незалежності був неговірким, адже жив на Полтавщині, де бандерівців згадували в контексті радянської пропаганди як «ворогів народу». Велике інтерв’ю записав московський дослідник Кенгірського повстання Микола Формозов, але дозволу на публікування за життя героя не отримав.

Лише сьогодні, завдяки відкритому доступу в Україні до архівів радянських спецслужб, в архіві СБУ Волині знайшлася кримінальна справа щодо Омеляна Суничука – члена ОУН і УПА, священника, політв’язня ГУЛАГу. За його біографією можна зняти блокбастер, і можна вивчати історію України у ХХ столітті. Уперше написати біографію Суничука вдалося завдяки архівним документам та уривками неопублікованого інтерв’ю-спогаду.

Боротьба, яка увінчалась успіхом: як у Луцьку активісти вплинули на вирішення проблеми смороду

(3 589 переглядів)

Що може об’єднати експерта з нерухомості, спеціаліста з реалізації опитувань, дитячу письменницю, режисера, маркетолога будівельної компанії, журналіста, продавця одягу, експерта з відеонагляду, власників кав’ярні?

Якщо це Луцьк, європейське місто зі справжніми цінностями, то їх може об’єднати любов до цього міста, прагнення вирішити проблеми, вболівання за його розвиток і перспективу.

Як в обласному центрі Волині сформувалась і діє ініціативна група «За чисте повітря. Луцьк», яким був шлях учасників цієї групи до об’єднання і що вже вдалось кільком активним людям, – у цьому матеріалі. клікайте на заголовок вище і приємного прочитання.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших новин року на Бізнес.Районі

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024