Обурена громада, словесні баталії та меморандум – у міськраді обговорили долю парку

25 Січня 2016, 18:40
4035

Через відсутність забудовника та чіткого плану дій, обговорення будівництва біля парку на Конякіна-Гордіюк переросло у словесну перепалку і не дало конкретних результатів.

Робочу зустріч провели у понеділок, 25 січня. Висловити своє обурення прийшло чимало мешканців 40-го мікрорайону. За їхніми словами, забудова «знищить єдине місце для відпочинку», адже внаслідок планування будівництва уже вирубали частину зелених насаджень.

На обурення громади заступник міського голови Юрій Моклиця відповів, що ті межі, які під час сесії міськради визначили зоною парку, будівництво не зачіпає.

Мешканці з такою відповіддю не погодилися і висунули інший аргумент на захист зеленої зони. Громада вважає, що дії забудовника, генерального директора ЛДБК Руслана Ваймана, – незаконні.

Проте перший заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що представники Луцького домобудівельного комбінату мають відповідні документи та усі дозволи на будівництво.

«Забудова ділянки передбачена у генеральному плані, тому чи буде там будувати Вайман, чи хтось інший, але це таки відбудеться. Єдиним виходом із ситуації бачу укладення за участі громади, забудовника та міської ради меморандуму», – зазначив Тарас Яковлев.

Сам забудовник на зустрічі присутній не був, що ускладнило обговорення і змусило перенести бесіду на 16 лютого. Якщо Руслан Вайман не з’явиться і наступного разу – громада обіцяє подавати позов до суду.

Коментарі
25 Січня 2016, 21:03
В тих діячів з міськради завжди одна відповідь-все законно- і Карабас, і туалет в центрі, і парк знищать, люди не мають права голосу, все вирішують гроші.Виберіть довічно Романюка, то й вас продасть, якщо не буде що продати.....
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024