40-й район: люди блокують вирубування парку

30 Листопада 2015, 12:02
6436

Кілька десятків небайдужих лучан зібралося на території парку, щоб зупинити підготовку до забудови, бо вважають її незаконною.

За словами очевидців, роботи із «очищення» зони від зелених насаджень розпочалися у понеділок, 30 листопада, о 09:50, коли люди пішли на роботу.  Жителі району вважають, що вирубування дерев є незаконним і свідчить про свавілля влади.

«Нашу зелену зону бандити та хабарники в особі влади нищать і валять дерева. Ви бачили де-небудь, щоб по місту  за законом валили дерева? Вони тут хочуть будинки зводити і на цьому наживатися, тож ми відстоюємо паркову зону. До виборів сиділи, як воші в кожусі, а після – самі бачите», – розповідає лучанка Тетяна.

Проте замовник робіт – представник будівельної фірми – запевняє, що усе відбувається законно.

«Дозвіл у нас є. Його надали за рішенням «екологічної» комісії міськради. У юриста при собі усі відповідні документи», – зауважив технічний директор ПАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Микола Фокін.

На місце події прибула і депутат округу Алла Надточій. Вона зауважила, що рішення ухвалювала рада минулого скликання, тож у ситуації потрібно розібратися і прийняти відповідні рішення, адже про роботи її ніхто не попереджував.

«Громада подала до суду для того, щоб там постановили, чи є законними дії забудовників. Засідання перенесене на 10 грудня. Згідно з тими документами, які надали забудовники, 22 жовтня будівельній компанії був виданий дозвіл на початок будівництва, а 10 листопада цього року створений акт. У ньому зазначено, що 103 дерева оцінено у 31 тисячу гривень. Зараз на місці якесь рішення прийняти неможливо, тож поки будемо стояти та оберігати зону, бо це, на нашу думку, свавілля», – зазначила Алла Надточій.

Зараз жителі продовжують блокувати вирубування дерев, адже бояться, що коли покинуть територію, роботу продовжать.













Хочете бути першими на районі?

Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментарі
01 Грудня 2015, 11:28
люди добрі.не будьте байдужими. хіба ви не бачите як знищують волинь,які лісовози везуть колоди.знову затоплюють волинь. а ці сволочі заради наживи все знищують.коли вже наїдяться. хай бог вас згуртує і нікого не бійтесь. хватить знущатись над простими людбми. у себе на вілах вони і стеблинку не дозволять зірвати, а тут цілий парк.
01 Грудня 2015, 13:43
Немає чого їхати на Схід, блокувати Крим... тут роботи не початий край.
02 Грудня 2015, 11:58
Надточій - депутат-початківець, яка відстоювала і відстоюватиме свої приватні інтереси.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром