40-й квартал: бути чи не бути довгоочікуваному парку

15 Грудня 2015, 14:55
4682

Депутати вирішили затвердити межі зеленої зони, розробити детальну концепцію майбутнього парку та підтримали ініціативу проведення громадського обговорення.

Ситуацію зі встановлення меж парку на розі Конякіна-Гордіюк обговорили у понеділок, 14 грудня, під час робочої зустрічі.

Директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш зауважив, що спершу зеленій зоні потрібно надати статус парку. Парком можна назвати територію, яка займає 2 гектари і більше. Зона на Конякіна-Гордіюк має більш як 7 гектарів. Тож проект рішення щодо встановлення меж парку уже підготували.

«Цим рішенням буде надано статус парку і встановлені його межі. Після чого зберемо усі питання, які цікавлять мешканців і розроблятимемо детальний план благоустрою», – зазначив Анатолій Трикуш.

Біля зони зелених насаджень планують збудувати чотири багатоповерхівки, облаштувати міні-футбольне поле, велодоріжки та інші елементи благоустрою. Проте роботу гальмує протест мешканців мікрорайону. Вони впевнені, що забудова знищить зелену зону. Представник від компанії забудовника «Луцький домобудівельний комбінат» Алла Бондарчук запевнила, що з громадськістю попередньо проводили обговорення, а уся документація розроблена згідно закону і має усі дозволи.

«За умовами проекту ліквідувати доведеться лише невелику частину зелених насаджень. Але ми готові ще раз взяти участь у перемовинах з мешканцями і все обговорити», – повідомила Алла Бондарчук.

На території майбутнього парку планують збудувати ще один об’єкт – гуртожиток Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». Директор підприємства Юрій Мишко розповів, що згідно з рішенням Рівненського апеляційного суду їм мають поновити оренду земельної ділянки, яка втратила свій термін дії.

Попередньо господарський суд Волинської області заборонив продовжувати оренду. Луцька міська рада займає таку ж позицію, як і місцевий суд, тому начальник юридичного відділу Олександр Рачков повідомив, що готуватиметься касаційна скарга. Адже приміщення університету знаходиться далеко від мікрорайону і необхідності будувати гуртожиток саме тут – немає.

Поки питання з цим будівництвом вирішуватиметься – детальний план благоустрою парку уже пропонують розробити.

У підсумку учасники обговорення дійшли висновку про необхідність винести на наступну сесію міськради питання про визначення меж парку і доручити управлінню містобудування та архітектури зайнятися проведенням громадського обговорення.

Нагадаємо, що 30 листопада кілька десятків небайдужих лучан зібралося на території парку, щоб зупинити підготовку до забудови, бо вважають її незаконною.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром