Конякіна-Гордіюк: депутати таки визначили межі паркової зони

24 Грудня 2015, 16:08
4574

34 депутати міської ради підтримали проект рішення «Про визначення меж парку на вулиці Конякіна–Гордіюк».

Про це стало відомо під час другої сесії міськради у четвер, 24 грудня.

Ще до розгляду цього питання депутат від ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт запропонував зняти проект рішення з порядку денного.

«Адже справа щодо цієї земельної ділянки знаходиться у суді. Тому пропоную дочекатися рішення суду і через місяць вже буде все ясно. В мене пропозиція зняти питання з порядку денного. Я вношу пропозицію дочекатися рішення суду», – зазначив Григорій Пустовіт.

Проте депутатський корпус його не підтримав і з доповіддю щодо ситуації, яка склалася навколо скандальної ділянки парку,  виступив директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш.

«Ми підготували проект рішення про межі парку. Ця земельна ділянка визначена як зелена зона загального користування», – зауважив Анатолій Трикуш.

Зрештою депутати підтримали рішення щодо визначення меж парку.

Нагадаємо, що на території майбутнього парку планують збудувати ще один об’єкт – гуртожиток Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна». Директор підприємства Юрій Мишко розповів, що згідно з рішенням Рівненського апеляційного суду, їм мають поновити оренду земельної ділянки, яка втратила свій термін дії. Попередньо господарський суд Волинської області заборонив продовжувати оренду. Луцька міська рада займає таку ж позицію, як і місцевий суд, тому начальник юридичного відділу Олександр Рачков повідомив, що готуватимуть касаційну скаргу. Адже приміщення університету знаходиться далеко від мікрорайону і потреби будувати гуртожиток саме тут немає.

Крім того, 30 листопада кілька десятків небайдужих лучан зібралося на території парку, щоб зупинити підготовку до забудови, бо вважають її незаконною.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
25 Грудня 2015, 18:04
Зрозуміло, якщо межі парку визначені, значить будівництво ведеться на вільній земельній ділянці. Чому ж тоді мешканці намагаються перешкодити будівництву? Адже забудовник -"Луцький домобудвельний комбінат" пердбачив на території парку сучасне футбольне поли зі штучним покриттям (розміром 60/40м), дитячий майданчик, спортивні майданчики, освітлення, інженерні мережі, і в тому числі каналізація. І нарешті, там буде прибране сміття...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром