Картина тижня: 2-8 листопада - нові депутати, мер зі сміттям та перемога «Волині»

08 Листопада 2015, 19:38
2803

Коротко про найголовніші події, які сталися у Луцьку протягом останніх семи днів.

Паркур – доступний для лучан. На вулиці Пирогова, що на Малоомелянівському масиві, відкрилася перша в місті спортивна площадка для заняття паркуром.

Партія, суд і виборча комісія. Партія «Громадський рух «Народний контроль» звернулася до Волинського окружного адмінсуду із позовом щодо Луцької міської виборчої комісії. Питання стосувалося недопуску спостерігачів та журналістів на засідання ДВК під час підрахунку голосів виборців 26 жовтня.

Вбивці батьків - довічне ув'язнення.  Прокурори відстояли в апеляційному суді попередньо призначену судом міру покарання 34-річному мешканцю села Липини Луцького району, який з особливою жорстокістю убив своїх батьків.Тіла рідних людей нелюд вивіз та закопав у полі неподалік гіпермаркету «Епіцентр».

Відомі депутати нового скликання. Луцька міська виборча комісія оголосила результати виборів до Луцької міської ради.

Допомога місту-побратиму. У рамках програми «Разом з Україною» чергову допомогу отримали переселенці Донбасу. Гуманітарний вантаж у вигляді продуктів харчування та побутової хімії отримали внутрішньо-переміщені особи, які нині проживають у Волновасі – місті побратимі Луцька.

Мер показав, як викидати сміття. Микола Романюк оглянув 38 нових контейнерів для роздільного збору сміття, яке придбало підприємство «Луцкспецкомунтранс». Директор підприємства Валерій Кузьмичрозповів, що на купівлю нових контейнерів витратили 190 тисяч гривень із міського бюджету.

Народжувати стало легше. Батьки, які уже визначилися з ім’ям дитини, матимуть можливість зареєструвати новонародженого просто у пологовому будинку при виписці. За словами заступника начальника управління юстиції міської ради Ольги Семенюк, нововведення перш за все надасть можливість батькам не стояти в чергах та не відвідувати зайвий раз РАЦС.

Луцька плавчиння привезла бронзу. У Білій Церкві завершився Чемпіонат України з плавання на короткій воді.У престижних національних змаганнях брало участь близько 350 плавців з 14 областей України та міста Києва. Команду Волинської області на чемпіонаті представляло вісім спортсменів, вихованців КЗ «СДЮСШОР плавання».

В місті обробляли бурштин. Сонячний камінь та інструменти для його обробки виявили у гаражі 18-річного юнака. Під час проведення огляду місця події спільно із працівниками прокуратури у гаражі правоохоронці виявили та вилучили близько двох кілограмів бурштину, три електричних плиткорізи та шліфувальний верстат.

Луцька вулиця на Донбасі. Під час чергової сесії Волноваської міської ради Донецької області, що відбулася наприкінці жовтня, депутати ухвалили рішення перейменувати одну з вулиць міста на Луцьку. Відтепер вулиця Блюхера у місті Волноваха матиме назву Луцька.

«Волинь» перемогла Полтаву. У матчі 14 туру чемпіонату України на стадіоні «Авангард» у Луцьку «Волинь» перемогла «Ворсклу» з рахунком 2:1. Завдяки перемозі «Волинь» обійшла «Ворсклу» у турнірній таблиці і відтепер посідає п'яту сходинку з 21 балом в активі. Полтавська команда тепер опустилась на шосте місце з 19 очками.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024