Мер показав, як правильно викидати сміття

04 Листопада 2015, 17:45
6116

Микола Романюк оглянув 38 нових контейнерів для роздільного збору сміття, яке придбало підприємство «Луцкспецкомунтранс».

Директор підприємства Валерій Кузьмич розповів, що на купівлю нових контейнерів витратили 190 тисяч гривень із міського бюджету.

«Найближчим часом ми плануємо закупити ще 22 таких контейнери на суму 110 тисяч гривень. Приємно, що виробник вітчизняний», - зазначив Валерій Кузьмич.

На оглядини нових сміттєбаків приїхав і Луцький міський голова Микола Романюк. Він переконаний, що лучани будуть без вагань викидати ПЕТ-пляшки у спеціально відведені контейнери.

«Я думаю, що наша громада вже готова до цього. Досвід показує, що населення все більше задумується про це та розуміє, що за цим майбутнє. Також потрібно більше інформувати людей, розповідати їм про переваги сортування сміття. Не думаю, що ми відразу будемо штрафувати, адже тяжко визначити, хто кинув у контейнер для пластикових пляшок щось інше», - вважає Микола Романюк.

В свою чергу він влаштував майстер-клас по «викиданню пластикової пляшки». Мер продемонстрував, до яких саме розмірів її потрібно зменшити, щоб використання простору у контейнерах було максимально ефективним.

«Мене цьому, до речі, навчили у дитячому садочку, коли я ходив до них у гості», - розповів Микола Романюк.

Микола Романюк розпочав майстер-клас
Микола Романюк розпочав майстер-клас

Мер продовжує майстер-клас
Мер продовжує майстер-клас


Результат майстер-класу
Результат майстер-класу

Нові контейнери для ПЕТ-пляшок в першу чергу будуть встановлювати у нещодавно капітально відремонтованих прибудинкових територіях.  

Луцький міський голова вважає, що утилізація відходів важлива тема у вихованні дітей. За його словами сьогодні у луцьких дитсадках та школах організовані пункти прийому використаних батарейок. На зауваження, що в обласному центрі немає, куди дівати використану комп’ютерну техніку, мер пообіцяв подумати над вирішенням і цієї проблеми.

«Я запропоную на наступний рік передбачити кошти у бюджеті, щоб ми встановлювали контейнери і для інших видів сміття – скла, паперу, використаної техніки», - пообіцяв мер.

Про нові підходи у переробці сміття також говорив директор підприємства «Луцкспецкомунтранс» Валерій Кузьмич

«Лучани повинні поміняти відношення до цього питання і дивитися на це по-передовому, по-новому. Ми уже робили спробу роздільно збирати сміття, але тоді допустили ряд помилок: ставили по 10 контейнерів на ПЕТ-пляшку, 10 – на карток і 10 – на скло. Але ми не могли їх вчасно забирати, бо не вистачало техніки. Тепер ми пішли іншим шляхом: спочатку покриємо місто контейнерами для пластикових пляшок, а далі поступово – все інше», - поділився планами на майбутнє Валерій Кузьмич.

Директор підприємства сподівається  на добросовісність лучан і на те, що контейнери залишаться на своїх місцях.

«З 2000 року за приблизними підрахунками більше десятка контейнерів, можна так сказати, ми «втратили». Хоча 3 потім знайшли», - розповів Валерій Кузьмич.   

Радіють новим контейнерам і двірники. За словами Валентини Кошманюк, майстра вуличного прибирання, як жартома вона себе називає, це ще один крок до Європи та значно полегшить й не без того тяжку працю двірника.

«Сподіваюся, що люди кидатимуть пластик у ці баки, а не залишатимуть його деінде», - переконана Валентина Кошманюк.

Довідка: На сьогодні у житловому секторі розміщено 720 площадок для збору твердих побутових відходів.

Директор підприємство «Луцкспецкомунтранс» Валерій Кузьмич
Директор підприємство «Луцкспецкомунтранс» Валерій Кузьмич

Нові контейнери для збору ПЕТ-пляшок
Нові контейнери для збору ПЕТ-пляшок




Працівники підприємства
Працівники підприємства



Користуючись нагодою, двірник Валентини Кошманюк просить про допомогу у мера
Користуючись нагодою, двірник Валентини Кошманюк просить про допомогу у мера


   

  

Коментарі
04 Листопада 2015, 23:08
через одну пластикову пляшку стільки шуму. А скільки коштує 1 контейнер, в інтернеті не дешевше? КЛОУНИ.
04 Листопада 2015, 23:21
А ти спочатку подивись в тому самому інтернеті, а потім пиши конкретно на скільки дешевше ти знайшов. І тоді зрозумієш, що клоун - це ти.
05 Листопада 2015, 00:26
Передзвони, ціни тебе здивують, адвокат клоуна.<br/>http://www.promobud.ua/ua/kontejneri-dlya-smittya-metalevi-ta-plastikovi-farbovani-i-o-p31655.htm
05 Листопада 2015, 00:30
А ще потрібно сфотографуватись на фоні солі та піску, ними будуть посипати дороги взимку.
05 Листопада 2015, 01:41
Романюк,кликун,борщ,сміття-що-небудь.....
05 Листопада 2015, 10:30
Ну передзвони :). Чи детальніше вникни в прайс. А не побачив заманюючий завголовок де стоїть ціна 500,00 грн.І викидуєш відразу ссилку. А порахую замість тебе сам, бо може знову щось наплутаєш - замість множення, натиснеш ділення, чи щось таке в цьому роді. <br/> Ціна сітчастого контейнера, на цьому сайті, що викинув адвокат клоуна - 5600. Контейнері купувалось 38 одиниць. Сума -212800,00 грн.<br/> Не знаю чому, але в багатьох з нас українців є така особливість - ні трохи не задумавшись, не перевіривши елементарної інформаціїї - відразу облити когось брудом.
05 Листопада 2015, 12:14
Молодець. Ціни взнав правильно. Тепер зайди на сайти у Львові, Дніпропетровську та Запоріжжі, а ще краще в Польщі. Поговори не за 38 шт, а за 100 наприклад. Бо для Луцька 38 штук навість на 33 квартал не вистачить. І купувати можна частинами, а ціна буде, як за опт. Та й у Луцьку можна замовити. Хлопці у нас зроблять, тільки зразок показати потрібно, для армії ми ще й не таке робили. Але купили та й купили, що тут піарити? А те що ціле літо без гарячої води провели, вже забули. А взимку дороги чистили хіба вчасно? клаповухий краще мовчи.
05 Листопада 2015, 12:52
Починаєш скакати, друже. Давай конкретні телефони і назви фірм у Львові, Дніпропетровську, чи Запоріжжі. За Польщу я не питаю, так як бачу, що ти тільки гадити та обзиватися вмієш, а конкретну ціну, вартість доставки та розмитненя - ти не зумієш викласти. Якщо справді хтось може такі самі зробити, нехай дасть пропозицію, тільки конкретну, а не так як тут - даєш одну ссилку, потім побачив, що не правий був, вже в Львів і Дніпропетровськ поскакав. Так до вечора і до Китаю доскачеш.<br/> За воду гарячу з тобою згідний, але це проблема в маштабах цілої держави. Гарного дня, друже!!!
05 Листопада 2015, 14:15
Ціна 2500 грн.<br/>YaRZ, OOO (Yampolskij ressornyj zavod, OOO)<br/>Україна, Біла Церква
05 Листопада 2015, 15:46
В два рази завищена ціна! Це хіба правильно? Мало б бути 76 контейнерів на ту суму.
05 Листопада 2015, 16:31
Ямпільський ресорний завод, м.Біла Церква, відділ збуту - 0 (4563) 5-88-42. Я не екстрасенс, але відразу можу вам сказати, яку вам дадуть відповідь. Вони не виготовляють жодних контейнерів для сміття. <br/> Знову просто ляпаємо і не перевіряємо інформації.
05 Листопада 2015, 17:13
Вони їх виготовляють під замовлення, на сайті і телефони, і фото. Адреса<br/>Україна, Київська область, Біла Церква, 09117, vul. Gagarina, 9<br/>тел.(067) 8000898. Передзвони. Розумний ти наш.
05 Листопада 2015, 17:14
http://yarz-ua.all.biz/uk/smittevyj-kontejner-dlya-plastykovoyi-tary-g1980059
05 Листопада 2015, 18:14
Справді хтось під їхньою маркою виготовляює під замовлення. Правда металеві, неоцинковані і без механізму, а з звичайною кришкою))) На фото все дуже добре. Це те саме, що два мужики сперечаються - в якому автосалоні дешевші авто. Тільки один говорить про Тойоту, а другий - про ЗАЗ.
05 Листопада 2015, 20:59
Не під їх маркою, а вони. Телефони з офійного сайту. Роблять під замовлення, доставити механізм не проблема. А ваші на 2500 гривень дорожчі, це в два рази. А ще можна поторгуватись. КРАСТИ ГРОШІ ГРОМАДИ НЕБЕЗПЕЧНО!
05 Листопада 2015, 21:17
Друже, ніхто ж не сперичається, що ці що купували - дорожчі в два рази. Тільки я тобі ще раз кажу, що ті оцинковані, і з іншим механізмом. Напиши будь-ласка скільки коштує гаряче оцинеування та механізм і зверни увагу на колеса, які стоять в куплених, а які на ямпільських. <br/> І я так зрозумів, що дарма пройшли мої роки в школі з вивчення географії. Бо була мова про Львів, Запоріжжя, Дніпропетровськ, а тут Біла Церква намалювалась. Це що якийсь мікрорайон в цих містах, чи передмістя. Мабуть я щось не довчив.
05 Листопада 2015, 21:28
І ще дай будь-ласка ссилку офіційного сайту з тим номером, який ти дав. Тому що на офіційному сайті того номеру немає, є тільки на якомусь рекламному сайті. А відділ збуту я сам вже з цікавості набрав. Відповіть - не роблять. Та це не важливо. В першу чергу прошу розписати те що просив в попередньому повідрмленні. Дякую!!!
05 Листопада 2015, 21:30
Можна купити і золоті, ми ж дуже багаті. Навіщо тоді дашки та огорожа на сміттєвих площадках? А про географію ти не за адресою.
05 Листопада 2015, 21:53
Контейнер сетчатый 1100 литров 3200грн на Zakupka.com
05 Листопада 2015, 23:05
За дашки нічого не скажу тобі, бо не бачив і ще не знаю про них нічого. Та й з тобою згідний, що ми не такі багаті щоб дешеві купувати, бо їх потрібно буде час від часу фарбувати, а це знову затрати, та й прослужать вони меньше. А з твоєю zakupka.com ти вже четвертий раз виставляєш себе за клоуна. Там контейнер не оцинкований, а пофарбований, щоправда з нормальною кришкою і механізмом. Відповідно й дорожчий за ямпільський.<br/> Хочу дати пораду, що перед тим, як щось сказати - добре подумай. Біда в нашому суспільстві , що багато таких, як ти - спочатку щось скажуть, а потім думають, або взагалі не думають і думати не хочуть, бо їм подобається обливати людей брудом. Мабуть отримують від цього моральне задоволення. Ти там щось говорив про те, що не можна робити. Так я тобі точно скажу, що є така заповідь, де говориться, що не можна свідкувати неправдиво на ближнього. А ти це робиш постійно. Може тобі за це хтось платить, я ні в якому разі це не стверджую, це тільки моє припущення. Якщо це так, то мені шкода грошей твого роботодавця.<br/> Є така дуже відома інформаційна група Бі Бі Сі, в них є дуже багато офісів по Україні. Думаю з твоїми навиками ти їм підійдеш. Пізніше скину адреси.
05 Листопада 2015, 23:10
Бі Бі Сі - бабця бабці сказала.<br/>Адреса: м.Луцьк, майже кожна лавка біля підїзду
06 Листопада 2015, 00:35
Бачиш який ти обізнаний, справжній фацівець. Якщо вже по-правильному то лампи ртутні потрібно збирати окремо, папір і т.д. І контейнери можливо купити, як у поляків пластикові. А за мене не турбуйся.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром