Батьки зможуть зареєструвати дитину, не виходячи з пологового

05 Листопада 2015, 17:15
3482

Батьки, які уже визначилися з ім’ям дитини, матимуть можливість зареєструвати новонародженого просто у пологовому будинку при виписці.

За словами заступника начальника управління юстиції міської ради Ольги Семенюк, нововведення перш за все надасть можливість батькам не стояти в чергах та не відвідувати зайвий раз РАЦС.

«Це доволі простий і зручний сервіс для майбутніх мам і татусів. Для того, щоб зареєструвати дитину, потрібно звернутися на перший поверх до кімнати виписки із заявою, паспортами обох батьків та свідоцтвом про шлюб. Наші робітники вже із сьогоднішнього дня працюють в цій кімнаті. Документ буде готовий і виданий вже на наступний день. Якщо обрали ім’я для своєї дитини, ви в праві звернутися до наших працівників, які оформлять відповідні документи», – зауважила Ольга Семенюк.

Міський голова Микола Романюк вважає, що такий проект недарма запровадили у Луцьку, адже місцевий пологовий будинок один із найкращих в Україні.

«Сьогодні таке нововведення є уже в трьох чи чотирьох містах України. Те, що проект запровадили і в Луцьку – невипадково. Адже наш пологовий будинок – це гордість міста. Тепер жінка зможе цілком присвятити час турботі про новонародженого і не стояти в чергах», – зазначив Микола Романюк.

Послугою можуть скористатися і матері, які не проживають в Луцьку, але народжують в обласному центрі. Процедура реєстрації займатиме всього один день.















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром