У поліції прокоментували заяву атовця, який погрожував самоспаленням під Луцькрадою

17 Серпня 2018, 10:58
Сергій Ліманов 1799
Сергій Ліманов

 

У патрульній поліції Волинської області прокоментували заяву атовця Сергія Ліманова щодо нібито провокативних дій правоохоронців під час події, що сталася 15 серпня під стінами Луцької міської ради. Тоді чоловік погрожував самоспаленням.

«Під час прес-конференції 16 серпня її учасник висловився, що поліцейська провокувала чоловіка, який хотів вчинити самогубство біля міської ради напередодні. Окремі ЗМІ зробили з цього «новини». Ми переконливо спростовуємо дану інформацію, адже патрульні поліцейські, які були на місці події, жодним чином не хотіли нашкодити хлопцеві, навпаки, вони докладали всіх можливих зусиль, аби відговорити його від згубного вчинку. Зокрема, інспекторка Юлія Горбач була в складі екіпажу, який прибув першим на місце події, вона спілкувалась з хлопцем, просила його не чинити нічого з собою, координувала дії інших служб, оперативно доповідала інформацію», - кажуть в патрульній поліції.

«Патрульна апелювала до того, що молодий чоловік мусить жити заради двох своїх братів, адже таким вчинком він навряд чого доб’ється. Інспекторка Іванна Сеник, про яку на прес-конференції згадав доповідач, також жодним чином не висловлювалась проти чоловіка. Вона третій рік працює в Патрульній поліції і має досвід спілкування в схожих ситуаціях, адже неодноразово була на таких викликах. Поліцейські просили інших осіб не провокувати хлопця».

«Також патрульні мусили відбиватись від нападок інших учасників цієї події, які висловлювали претензії до правоохоронців. Зауважимо, що до дій чи бездіяльності, які спричинили цю подію, ми відношення не маємо. Тоді на місці події патрульні здійснювали охорону публічної безпеки, у тому числі, інспекторка Іванна, в якої вдома залишаються три маленькі донечки, поки вона несе службу. Очевидно, це й не сподобалось активісту, який під час події назвався «журналістом», а наступного дня розповсюдив неправдиву інформацію».

«Патрульні близько години перебували на місці події, також прибули керівники міського відділку поліції та нашого управління, зокрема, командир 2 роти Василь Арсенюк – теж учасник АТО. Переконані, що це також сприяло тому, що згубного вчинку хлопець таки не вчинив. Ми розуміємо, що таким чином взяли частину гніву учасників та головного винуватця події на себе, і готові до цього, але виступаємо проти публічних заяв окремих осіб, які є надуманими, безпідставними і дискредитують репутацію Патрульної поліції».

Читайте також: Розповіли деталі, як атовець намагався вночі себе підпалити біля міськради

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024