Луцьк, 13 липня: дволикий протест, розчепірений кран і галопом по статистиці

13 Липня 2015, 22:25
4188

Тринадцятий день липня Луцьк провів сумбурно і строкато - на всю потужність заявили про себе активісти "Правого сектору", сталось ДТП і аварія на будівництві, а в місцевому інфопросторі виринули статистичні дані.

Близько 20 активістів батальйону ДУК влаштували акцію під офісом групи компаній «Континіум» на вулиці Дубнівській у Луцьку. Один з "правосеків" узяв відро з помиями та вилив на емблему «Континіуму». Так дуківці помстилися олігарху за заяву депутатської групи «Воля народу», де активістів ДУК назвали бандитами.

Активісти ПС під стінами Волинської ОДА, що на Київському майдані, заявили – місцеві ЗМІ вже достаньо спекулювали на болючих темах і далі це робити не варто. Уповноважені від організації більше години вели перемовини у закритому режимі, врешті підготували спільну заяву, громаді вони озвучили: «Заявляємо, що ми об’єднуємо зусилля і будемо разом працювати, аби забезпечити спокій в регіоні». Звернення до волинян спільно з лідерами ПС підписали прокурор Дмитро Чепіжак, начальник УМВС Волині Петро Шпига, голова облради Валентин Вітер, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, начальник УСБУ Волині Юрій Фелонюк.

Тим часом одинак облаштував намет у сквері, навпроти входу до міліції на вулиці Винниченка. Активіст ДУКу, що побажав не називатися, озвучив вимоги – імпічмент Президентові, відставка міністра Авакова, тотальна чистка правоохоронних органів міста Мукачева.

Інспектори ДАІ на вилазці в місто з просвітницькою метою нагадували лучанам, що, згідно зі статистикою, ремені безпеки здатні зберегти життя людини в трьох із чотирьох аварій, а розмови по мобільному суттєво знижують увагу водія.

Дві іномарки не розминулися на вул. Станіславського, що у районі ДПЗ. Один з водіїв отримав травму грудної клітки, але через незначні ушкодження госпіталізований не був. 

На проспекті Відродження на будівництві, неподалік від храму київського патріархату, звалився кран - фотодокази тут. 

Стало відомо, що

  • за станом на сьогодні, на адресу волинського облвійськкомату надійшло 315 комплектів документів, потрібних для видачі посвідчення учасника бойових дій, щодо 70 з яких уже прийнято рішення про видачу посвідчення. Рішення щодо ще 120 осіб буде прийнято вже цього тижня, решту ж розглянуть до кінця місяця.

  • на 2,94 гривні більше за 1 м3 платитимуть лучани за воду – поінформував директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

  • у 2015 році виробничі потужності Луцький КХП використовував лише на 9,3%. Торік комбінат працював з більшою силою - на 15,7%. Аналіз виробничої діяльності показує, що робота комбінату хлібопродуктів у січні-червні 2015 року була збитковою, а за станом на 1 липня року комбінат хлібопродуктів боргує 3 мільйони 807,0 тисячі гривень
  • в найближчі кілька років на Волині найбільше уваги планують приділити питанням туризму та екології, переробці та утилізації сміття. Володимир Гунчик переконаний, що волиняни «ходять по грошах, які в нас лежать під ногами». Цими словами посадовець проілюстрував необхідність розвитку туристичної галузі області.

  • для лучан оприлюднили єдиний список усіх медичних закладів міста з діючими контактними даними.

  • порівняно з минулими роками зменшилася частка україномовних газет та журналів, російська мова продовжує домінувати в національному теле- та радіоефірі. Попри це, місто Луцьк посіло першу в країні позицію за вживанням української мови в щоденному спілкуванні. Документ базується на даних державної статистики, соціології та власних моніторингових досліджень, здійснених волонтерами в усіх регіонах України.

Спеціально для вас Район. Луцьк підготував насичене інтерв'ю щодо метаморфоз зоокуточка в Центральному парку Луцька, дізнавшись - чому звіринцеві таки кінець. А також з'ясував правду про рослину зі шлейфом комуністичного минулого і чим вона може загрожувати лучанам.

 

Картину дня підготувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024