Аферистів, у яких конфіскували товару на мільйон, відпустили під заставу за «смішні» гроші

10 Квітня 2017, 14:19
2012

Аферистів, які налагодили збут підроблених товарів відомих брендів, суд відпустив під незначну заставу – трохи більше тисячі євро.

Пiдпiльне виробництво побутової хiмiї «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» полiцiя викрила на територiї Рiвненської та Волинської областей, повідомляє видання Експрес.

У виробничих примiщеннях, автомобiлях та помешканнях зловмисникiв вилучили докази – близько 40 тонн пiдроблених товарiв, iнгредiєнтiв для їх виробництва, тару для пакування, полiграфiю, комп'ютерну технiку, банкiвськi картки, первинну бухдокументацiю та чорновi записи. Загальна вартiсть вилученої продукцiї становила понад мiльйон гривень.

«33-рiчний органiзатор незаконного бiзнесу закуповував пральний порошок невiдомого походження, тару для пакування, а також етикетки з позначеннями торговельних марок, – кажуть у ГУ НП областi. – Згодом усе це передавав 29-рiчному поплiчниковi, який постачав продукцiю. А їхня спiльниця, 28-рiчна лучанка, на сайтах та спецiально створеному iнтернет-магазинi розмiщувала оголошення про продаж, приймала замовлення вiд клiєнтiв i здiйснювала операцiї з грiшми. Отриманi кошти мiж членами незаконного угруповання розподiляв органiзатор».

За фактом незаконного використання знака для товарiв i послуг правоохоронцi розпочали кримiнальне провадження. До розслiдування полiцейськi залучили i представникiв компанiї «Procter & Gamble», яких обурила поява на ринку партiй контрафактної продукцiї. Вiдомо, що зловмисники збували пiдроблений товар у Рiвненськiй, Волинськiй, Київськiй, Одеськiй та Днiпропетровськiй областях. Через це правоволодарi «The Procter & Gamble Company» зазнали збиткiв майже на 50 тисяч гривень.

Слiдчi скерували до суду матерiали кримiнального провадження з обвинувальним актом щодо трьох жителiв Луцька, якi пiдробляли порошки дорогих марок та збували їх у п'яти областях. Усiм трьох суд вiдпустив на час слухання справи пiд заставу -- 32 тисячi гривень кожному.

Читайте також: Колишнього голову села Промінь оштрафували на 25 тисяч за хабар у 85 тисяч

 

Коментарі
10 Квітня 2017, 19:06
Добре дали судді
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром