Колишнього голову села Промінь оштрафували на 25 тисяч за хабар у 85 тисяч

08 Квітня 2017, 11:52
1784

Суд оштрафував на 25,5 тисячі гривень колишнього Промінського сільського голову Сергія Федчука, який за вплив на депутатів сільради та держреєстратора щодо передачі у власність двох земельних ділянок отримав 85 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це пишуть Наші гроші.

У 2015 році Федчук зустрівся з місцевим мешканцем, після чого почав допомагати двом знайомим останнього, який раніше скористався своїм правом на безоплатне отримання землі, в отриманні двох земельних ділянок на території Промінської сільської ради по 0,12 га кожному.

Сільський голова, який тричі обирався на цю посаду, вплинув на депутатів сільської ради і вони затвердили проекти землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Далі за сприяння Федчука в Держгеокадастрі були виготовлені витяги про кадастрові номери, а держреєстратор реєстраційної служби Луцького райуправління юстиції зареєстрував право власності на землю.

Через деякий час сільський голова зустрівся з місцевим мешканцем, передав витяги з держреєстру речових прав на нерухоме майно, і отримав неправомірну вигоду у розмірі 85 тисяч гривень.

Суд кваліфікував дії сільського голови як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Федчук уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 25,5 тисячі гривень. Суд також скасував арешт на його три земельні ділянки та автівку «ЗАЗ».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром