Центр: лучани підтримали петицію про розширення стенду Героїв

26 Серпня 2016, 11:23
1728 Джерело: volyninfo.com

У Луцьку назбирали підписів за те, щоб стенд Героїв розширили. Громадська організація «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» разом із проектом «Меценати для солдата» збирали на День прапора та День Незалежності підписи. 

Метою такого дійства було розширення стенду Героїв і додавання до нього фото не лише загиблих лучан та тих, що з Луцького району, а й з усієї Волинської області, пише інформаційний портал «Волинь.info».

За словами волонтера Надії Дудар, вони назбирали 515 підписів і сьогодні, 26 серпня, вона якраз ішла реєструвати цей факт у ЦНАП.

«Ми там стояли 23 серпня з 20:00 декілька годин, а 24 серпня – з 12:00 до 18:00. Ми не ходили, а стояли конкретно біля стели і збирали підписи лише в тих людей, які підходили. Тобто, якби ми ще ходили серед  натовпу, то я думаю там були б тисячі підписів. Але ми поставили собі мету зібрати підписи тих людей, які зацікавлені в розширенні стели, які підходили до цієї стели, які молилися біля цієї стели».

Нагадаємо, що спочатку зі стенду з героями прибрали добровольців. Потім  директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський пояснив, що комунальники під час підготовки до свят почистили територію, помили стенд і тимчасово зняли фотографії, які рідні загиблих самостійно доставили і приклеїли скотчем.

Голова правління ГО «Волинський координаційний центр допомоги бійцям АТО» Інна Голдованська зауважила, що вони ще раніше залишали петицію на сайті міської ради:

«Все почалося з того, коли ми побачили відповідну петицію, для того щоб перенести цю стелу. Надія Дудар дала таку ініціативу, щоб створити іншу петицію, щоб розширити стелу Небесної сотні і загиблих учасників АТО, в яку би входили не тільки лучани і з Луцького району, а всієї Волинської області. Тому що місто Луцьк є обласним центром. І це було б справедливо, якби гості, які приїжджають до нашого міста, бачили б всіх волинян, які поклали своє життя за цілісність України.»

 Волонтери проти того, аби стенд переносили колись у музей, як про це говорив на одній із оперативок міський голова Микола Романюк.

«Взагалі постійно, щоб була стела в центрі міста, бо розумієте, що люди в музеї дуже рідко ходять, а в центр міста приїжджають люди дуже часто: і туристи, й інші мешканці міста нашої області, я вважаю, що люди повинні бачити, завдяки кому вони зараз ходять по мирному місту, мають мирне небо над головою», – наголосила Інна Голдованська.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024