Театральний майдан: зі стенду з героями прибрали добровольців, рідні шоковані

22 Серпня 2016, 09:35
6325

Лучанка Інна Чернишева звинувачує керівника КП «Луцькреклама» Олександра Ковальського в тому, що він "винищив" фото добровольців, які загинули обороняючи нашу країну, на стенді «Героїв Небесної Сотні» та «Загинули за єдність України».

«ВСІ ФОТО ДОБРОВОЛЬЦІВ НА СТЕНДІ СЛАВИ ВИНИЩЕНІ!!», - написала вона емоційно у Facebook.

Подаємо допис без змін:

«Це вандалізм чи конкретна диверсія? Диверсія проти свідомості українців, які стиснувши зуби, ковтаючи сльози, не розуміючи і не сприймаючи цю війну віддають найдорожче! У вандалів є конкретне обличчя і ім'я – це комунальне підприємство «Луцька реклама».

Не давши ніякого пояснення, його керівник Олександр Ростиславович Ковальський заявив, що є петиція про знесення стенду взагалі. Моєму обуренню немає меж.

Спочатку міська влада відмовилась розміщувати фото добровольців, розділяючи їх на луцьких і не луцьких, військових і не військових. Батьки і близькі самотужки встановлювали фото, щоб люди пам’ятали своїх Героїв, бо вони всі волиняни.

Сьогодні я не знайшла нашого хлопчика, на стенді слави! Розпачу не було міри! Вияснила, хто зняв! Йому марно розповідати про грибницю національної пам'яті, про український дух, який випрямив цих хлопців і повів в бій.

«Ви ворог», - сказала я йому.

А він розсміявся мені в очі, зухвало і спокійно.

Я також спокійно заявляю: Фото добровольців волинян будуть стояти на стенді Слави!! Слава Героям!», - завершила свій допис Інна Чернишева.

Жінка глибоко обурена тим, що пам'ять про полеглих бійців так ганебно винищують.

«Ми своє фото одразу поновили. Прошу зробити це всім. Вони не мають права нищити нашу пам'ять!», - переконана вона.

1
Фото з Facebook Інни Чернишевої
Фото з Facebook Інни Чернишевої

До слова, подібний допис у мережу виклала й лучанка Наталія Іщук ще 20 серпня.

«За святкуванням Дня міста ніхто не помітив, що зі стели «Небесна сотня. Герої АТО» у центрі прибрали усі фотографії, що стояли знизу, серед них і фото нашого Максима Ляшука. От так прибирання... Гарно постаралися. Та краще б нову стелу поставили і ті фото туди помістили...» - написала жінка.

Її допис вже прокоментував Луцький міський голова Микола Романюк та пообіцяв розібратися, куди зникли фотографії.


В кінці грудня 2014 року стенд оновили і він мав ось такий вигляд
В кінці грудня 2014 року стенд оновили і він мав ось такий вигляд

Під час Народного Віча у День Гідності 2015 року бачимо, що поряд із квітами фото чоловіків, які загинули, оберігаючи нашу країну
Під час Народного Віча у День Гідності 2015 року бачимо, що поряд із квітами фото чоловіків, які загинули, оберігаючи нашу країну

Ось так стенд виглядає станом на 21 серпня 2016 року: всі фотографії, які раніше приносили до стенду рідні та близькі загиблих - зникли
Ось так стенд виглядає станом на 21 серпня 2016 року: всі фотографії, які раніше приносили до стенду рідні та близькі загиблих - зникли

До слова, Олександр Ковальський також вже відреагував на ситуацію та пояснив, що фото загиблих воїнів, які рідні самостійно доставили на стенді «Героїв Небесної Сотні» та «Загинули за єдність України», приведуть до належного вигляду і повернуть на місце до вирішення питання з розширенням стенду.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
22 Серпня 2016, 14:25
<p>Пі***си,ті хто забрав фото, і невшановує пам,ю'ять бійцям.<br /> В АТО їх всіх, !!!!!!!!</p>
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром