Смертельна небезпека підстерігає мешканців проспекту Волі в Луцьку, — голова «Рідної Волині» Дмитро Глазунов

17 Травня 2019, 15:00
5808

Зранку 17 травня вчергове обвалилася фасадна плитка, що у Луцьку на будинку Волі, 39 (будівля, в якій стоматполіклініка). Добре, що нікому не на голову чи на авто.

Взагалі фасад будинку в жахливому стані та в будь-який момент шматки плитки можуть впасти на жителів, тут гуляє багато дітей. Чи будуть травми це питання часу. В будинку є невеликій прохід аркою до Будинку природи.


 

Добре, що наш голова ОСББ придумав і повісив  сітку. Погляньте, скільки на ній осколків. Це б «зловила» чиясь голова. У нашому будинку створили ОСББ, однак вирішити це питання воно фінансово не спроможне. В цивілізованих країнах держава приводить будинок до ладу і передає на баланс ОСББ для догляду. У нас же «спихнули» будинок і добре.



 

Поруч, також на пр.Волі, знаходиться Луцька гімназія № 4 з аналогічною проблемою, де завжди людно і багато дітей.

Це ж люди ходять, бачать все це! Проблеми роками не вирішуються. І те, що непривабливий центр міста — це півбіди. Біда може трапитись в будь-який момент, якщо хтось із людей постраждає. Хто буде за це відповідати? Ніхто! І чи цікаво це буде скажімо батькам, якщо постраждає їх дитина?

1

 

Вважаю, що  безпека громадян повинна бути у пріоритеті будь-якої влади. Адже, біду краще попередити і вжити превентивні заходи. Нещодавно, скажімо я наголошував на необхідності встановлення лежачих поліцейських біля переходу поруч гімназії №4. Проігнорували. Через деякий час там збили людину. Я попереджав, що на Кравчука обвалиться величезна тополя, де комунальники позрізали коріння. За півроку так і сталось, добре що без жертв.

Я тут живу, це моє місто, я вболіваю за його розвиток. Бачити проблеми і не залишатись осторонь – таким повинен бути меседж нормального громадянського суспільства. Тому ставлю публічне і водночас риторичне запитання. Хто за такий стан речей відповідає і отримує премії?

А проблема, на мій погляд, у тому, що не завжди правильно розставляються пріоритети. Безпека і здоров»я людей — це головне! Все решта може зачекати.

Автор тексту — Дмитро Глазунов

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром