«Гіршого суїциду годі було й придумати навіть Стівену Кінгу», — луцький адвокат про першу справу

08 Жовтня 2018, 09:59
Олег Огородник 5456
Олег Огородник

Луцький адвокат Олег Огородник розповів про перше судове засідання, в якому він брав участь як адвокат.

«Дуже багато років тому я будучи студентом юридиного факультету пішов практикуватися до одного юриста. Через тиждень роботи у нього я зрозумів,що мені нічого не платитимуть і слід піти від нього. У свій заключний день роботи мій «наставник» забухав і скинув на мене першого клієнта у якого за 40 хвилин має бути суд. Мені 20, фізична вага 67 кг, вага у юриспруденції мінус 35 і суддя до якої я маю піти має репутацію - «костолома», — пише він у Facebook. 

«Тремтячими руками у коридорі суду я тримав документи клієнта і наживо бачив адвокатів, яких учора міг побачити лише у газеті та в телевізорі. Моїм опонентом був юрист із єврейським корінням. Гіршого суїциду годі було й придумати навіть Стівену Кінгу. У суді дива не сталося і мене почали розривати».

«Суддя лежить на кріслі із закинутими ногами на столі,без мантії і щось їсть. Мій клієнт мовчки дивиться на мене, а юрист-єврей розклав кучу паперів і канцелярії, що я подумав чи не підробляє він часом архітектором у Говарда Рорка?! Зайшла симпатична білявка і сказала,що звукозапис ввімкнено...розпочався процес і я зі страху почав так голосно говорити,що суддя присіли рівно і попросили тихіше».

«Суть справи була у тому, що мій клієнт хотів збрити бабло за моральну шкоду внаслідок того, що його сусідка поверхом нижче прибудувала собі балкон і поставила металочерепицю й стукіт дощу по ній дуже сильно дратував слух мого довірителя. Уже не згадаю як саме,але із суду у той день я вийшов переможцем. Клієнт мені нічого не заплатив і навіть не подякував,але я був щасливий. Голодний і щасливий».

«З тих пір моя вага у юриспруденції становить приблизно - нуль,але це значить що я трохи виріс і мені є ще куди рости. Не знаю чи були (є, будуть) такі самі юристи які працюватимуть на початках за досвід задля отримання практичних умінь і навичок,але якщо маєте мету,то не соромтеся її добиватися навіть якщо доведеться пройти через терні!»

«Із Днем Юриста - молодь, впевнений, що серед вас є майбутні Девіди Чесноффи, Фейгіни, Доновани, Рафальські та Кравці. Успіхів Вам і зустрінемось в суді», — завершив він допис.

Читайте також: Луцький адвокат виграв суд у київських патрульних

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024