Луцький адвокат виграв суд у київських патрульних

03 Жовтня 2018, 11:59
Микола Сорокопуд 4345
Микола Сорокопуд

Адвокат Микола Сорокопуд через суд скасував постанову про порушення Правил дорожнього руху, складену на нього київськими патрульними.

Відповідне рішення ухвалив Луцький міськрайонний суд 9 серпня, - йдеться в повідомленні на сторінці Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Миколу Сорокопуда столичні патрульні зупинили 19 травня та склали на нього постанову за порушення вимог п. 3.34 та п. 8.4 «в» Правил дорожнього руху (зупинка під знаком «Зупинка заборонена»), яка передбачає штраф розміром у 255 гривень.

Адвокат не погодився з таким рішенням поліцейських і оскаржив постанову до суду.

Ані позивач, ані відповідач на розгляд справи не з'явилися.

«Відповідачем суду не надано відзив на позовну заяву, відеоматеріали з місця події, фотофіксацію, або інші докази, які б підтвердили факт зупинки автомобіля під керуванням позивача в зоні дії знаку 3.34. Враховуючи, що обов'язок доказування в таких справах покладається на відповідача, відповідачем не доведено належними та допустимими доказами факт вчинення позивачем адміністративного правопорушення, то притягнення позивача до відповідальності є безпідставним, а постанова підлягає до скасування», — йдеться в рішенні судді Світлани Крупінської. Таким чином суд задовольнив позов і звільнив відомого на Волині адвоката від сплати штрафу.

Рішення уже набрало законної сили, поліцейські не стали подавати апеляційну скаргу.

Читайте також: Суд не задовольнив апеляцію у справі чоловіка депутатки УКРОПу

Коментарі
04 Жовтня 2018, 13:55
Вже б повстидався цей відомий адвокат оскаружувати штраф 255 грн. Чи кожен патрульний має іздити по Украіні в кожному адмін провадженні? Я думаю у такого вІДОМОГО аДВОКАТА, як і в кожного має, бути хоч краплина самоповаги: порушив - заплати!!!! А у видання: краплина поваги до себе - писати обєктивно новини, а не малювати німб вІДОМОМУ хАБАРНИКУ!!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром