Розповіли, скільки грошей витратили на спорт з бюджету Луцька

03 Жовтня 2018, 10:45
фото ілюстраційне 2129
фото ілюстраційне

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету про основні показники виконання цільової соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту доповідав директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик.

За його словами, протягом 2017-го та першої половини 2018 років станом на 1.07.2018 року за Програмою було використано 10 млн 827 тис. грн, — повідомили в міькраді.

У 2017 році було використано 8 млн 153 тис. грн, з них:

— на спортивно-масову роботу та спорт вищих досягнень (проведення заходів, навчально-тренувальних зборів, участь збірних команд міста у змаганнях) — 858 тис. грн;

— на підтримку міських федерацій із видів спорту, стипендії спортсменам, одноразові винагороди — 2 млн 64 тис. грн;

— на підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств «Спартак» та «Україна» — 1 млн 225 тис. грн;

— на утримання центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» — 1 млн 918 тис. грн;

— на модернізацію, реконструкцію, капітальний ремонт, будівництво спортивних об'єктів за місцем проживання та у місцях масового відпочинку громадян — 1 млн 500 тис. грн.

За I півріччя 2018 року було використано 2 млн 674 тис. грн. На утримання центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» — 893 тис. грн, проведення заходів, навчально-тренувальні збори, участь збірних команд міста у змаганнях — 429 тис. грн, фінансову підтримку міських федерацій із видів спорту — 548 тис. грн, підтримку спортивних клубів та команд — 420 тис. грн. На виплату щомісячних стипендій кращим спортсменам міста — 384 тис. грн.

Міським центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за підтримки департаменту сім'ї, молоді та спорту міської ради було проведено 736 заходів на суму 1 млн 287 тис. грн, що зібрали і чималу кількість учасників, і тисячі глядачів. Серед них:

— Міжнародний боксерський турнір, присвячений пам’яті наймолодшого майстра спорту на Волині Василя Лотоцького. Змагання зібрало приблизно 260 учасників з майже усіх регіонів України, а також Литви, Білорусі та Польщі.

— Благодійний турнір із художньої гімнастики «Допомога дітям з обмеженими можливостями, присвячений дню Святого Миколая». Категорії учасників турніру — від 4 років до майстрів спорту. Учасниками цьогорічного турніру загалом стали 150 гімнасток.

— Спільно з федерацією футболу міста Луцька був проведений турнір із футзалу серед ветеранів, присвячений пам'яті Луцького міського голови Миколи Романюка. Це традиційні змагання, що відбуваються у рамках партнерських відносин між містами-побратимами Луцьком та Волновахою.

Навесні 2018-го року 12 команд із Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Вінницької, Житомирської областей та три команди з Республіки Білорусь змагалися за звання кращої під час Міжнародного волейбольного турніру серед дівчат «Волинь зустрічає друзів- 2018».

Протягом двох днів відбувався XVI Всеукраїнський турнір із дзюдо, присвячений пам'яті загиблих воїнів-афганців. Його провели спільно з Луцькою міською федерацією з видів боротьби. Змагання проходили в спорткомплексі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У них взяли участь спортсмени з міст Луцьк, Рівне, Київ, Ківерці, Любомль, Івано-Франківськ, Одеса, Львів, Житомир.

Гучною спортивною подією для нашого міста у червні стали змагання з дрeг-рейсингу «BELSHINA DRAGRACING PRO COMPETITIONS OF UKRAINE». Такі спринтерські заїзди, та ще й професійного рівня, відбулися у Луцьку вперше.

Більш ніж 300 спортивних та активних лучан прийшли на спортивний майданчик гімназії №21, щоб відсвяткувати другу річницю загальноміської акції «Ранкова гімнастика для всіх», яку започаткувала Луцька міська рада.

У місті відбулися ще ряд важливих подій, які активно висвітлювались у засобах масової інформації, офіційних сайтах, соцмережах. Це, своєю чергою, сприяє як популяризації здорового способу життя і фізичної активності, так і обласного центру Волині загалом як цікавого туристичного об’єкта, де проводиться чимало змагань із різних видів спорту.

Також у Програмі значна увага приділялася відновленню спортивної інфраструктури. Отож, за період її дії побудували або відновили 13 спортивних об’єктів на суму 1 млн 500 тис. грн.

У 2018 році буде облаштовано ще чотири спортивні майданчики із штучним покриттям, де кожен охочий зможе долучитися до здорового способу життя.

Важливою складовою Програми є фінансова підтримка спортсменів. 20-ти провідним спортсменам, які представляють наше місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях, виплачуються щомісячні стипендії у розмірі 3200 грн. Серед стипендіатів — представники веслування на байдарках і каное, плавання, легкої атлетики, важкої атлетики, велосипедного спорту, боксу. Усього було виплачено стипендій на суму 1 млн 512 тис. грн. Проводиться робота щодо розвитку міських федерацій з видів спорту.

Читайте також: «Кромберг енд Шуберт» і Боратин — коли співпраця бізнесу та громади приносить користь.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром