15% лучан вважають місто безперспективним

02 Жовтня 2018, 17:06
фото ілюстративне 1683
фото ілюстративне

Згідно з соціологічними опитуваннями, близько 15% лучан не можуть реалізувати себе в Луцьку та не бачать тут жодних перспектив для майбутнього.

Про це йшлося на засіданні круглого столу «Місто Луцьк. Вивчаємо. Аналізуємо. Розвиваємо», організованого Волинським соціологічним центром та факультетом соціології СНУ, — пише ІА ВолиньPost.

Кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Світлана Сальнікова розповіла, що згідно з дослідженнями люди, котрі мать вищу освіту, зазвичай почувають себе більш впевнено. 

Проте у 2018 році близько 23% населення міста мають міграційні настрої, усі вони – працездатного віку. Загалом, мігрувати лучани хотіли і раніше, проте колись це були переважно люди з низьким рівнем доходу, зараз же гроші перестали бути основною причиною еміграції. 

Також дослідження 2018 року показують, що близько 15% населення вважають Луцьк безперспективним для себе та більше не вірять у можливість реалізувати себе в місті. У ці 15 % входить населення віком від 22 до 41 року – люди, які здатні будувати кар’єру та мають вищу освіту. 

Окремо соціолог відзначає – найгірші соціальні настрої зараз у молоді віком 23-25 років. Це вчорашні студенти, які не можуть реалізувати себе після закінчення університету. 

Загалом же найбільше на 2018 рік найбільшими проблемами для лучан було керівництво держави та стабільність у країні, відсутність міжнаціональних конфліктів, екологія, медична допомога, захист від злочинності.

Читайте також: Трудова міграція, війна і корупція: у Луцьку говорили про майбутнє України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром