Луцьк продемонстрував енергоощадні проекти

12 Червня 2016, 21:11
2606

У місті активно впроваджують енергозберігаючі технології як у комунальних закладах, так і у житлових будинках.

У рамках відкриття у місті Європейського тижня сталої енергетики перший заступник міського голови Тарас Яковлев продемонстрував, які енергоощадні проекти запровадили у Луцьку.

Участь у екскурсії взяли також керівник третього відділу програми допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон та керівник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте.

Нагадаємо, що У Луцьку урочисто відкрили тиждень сталої енергетики та поспілкувалися про перспективи енегрозберігаючих технологій у місті.

Відтак делегація завітала до гімназії №21 імені Михайла Кравчука,  де завдяки співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) встановили індивідуальний тепровий пункт (ІТП), утеплили басейн та частину фасаду школи, а також модернізували систему освітлення.

«Це міська школа, яку включили у перелік тих об’єктів, які фінансуються з міського бюджету, аби впроваджувати енергозбереження. Це ми зробили спільно з нашими партнерами (Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО), з якими будемо впроваджувати вже третій проект», – розповів Татрас Яковлєв.

Також гості завітали у ОСББ на проспекті Відродження, 22. Голова асоціації «Лучани» Юлія Сабатюк розповіла, що це перший будинок в місті, мешканці якого встановили ІТП та утеплили будівлю.

«В 2010 році ми встановили тут індивідуальний тепловий пункт. І якраз на цьому ІТП вся Україна вчилася, як правильно економити та які заходи з енергозбереження передбачати», – розповіла Юлія Сабатюк.

Тарас Яковлев
Тарас Яковлев

Роботи у школі ще тривають
Роботи у школі ще тривають



Діана Корсакайте (зліва)
Діана Корсакайте (зліва)

Вальтер Треттон
Вальтер Треттон

Юлія Сабатюк та Роман Бондарук чекають гостей
Юлія Сабатюк та Роман Бондарук чекають гостей








Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024