Відкрили Європейський тиждень сталої енергетики

12 Червня 2016, 15:37
2300

У Луцьку урочисто відкрили тиждень сталої енергетики та поспілкувалися про перспективи енегрозберігаючих технологій у місті.

Захід відбувся у неділю, 12 червня, на Театральному майдані.

На відкриття завітали представники місцевої влади, керівник третього відділу програми допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон та керівник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте.

Керівник проекту USAID зауважила, що відкриття Європейського тижня саме у Луцьку є знаковим, адже саме тут європейські монархи збиралися,  аби вирішувати проблему турецької навали. Тепер Європа намагається вирішувати не менш важливу проблему – енергозбереження. Також Діана Корсакайте висловила сподівання, що через 10 років  усі міські будинки будуть обладнані енергозберігаючими технологіями.

«Я рада брати участь у події,  яка важливою для розвитку енергоефективності в Україні. Близько 600 років тому у Луцьку відбулося зібрання європейських монархів,  де вони обговорювали,  яким чином їм протистояти турецькій навалі,  яка була найбільшою загрозою для Європи. Тому Луцьк напевно найкращий кандидат на проведення тижня сталої енергетики,  який був натхненний Європейським Союзом», – заначила Діана Корсакайте.

Вальтер Треттон також зауважив, що сподівається на розвиток енергозбереження в місті та в Україні. Проте зазначив, що для того, аби Європейський Союз допомагав у цьому потрібне велике бажання та активні дії з боку української влади.

«Я бачу,  що місто здатне подвоїти,  або і потроїти своє багатство і при цьому споживати половину енергії того об’єму, який воно споживає сьогодні», – розповів Треттон.

Окрім цього, на Театральному майдані діти долучилися до акції «Малюнок на асфальті», а ще для лучан та гостей міста представили виставку енегроефективного обладнання.

















































































 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром