Влада не знає, як позбутись непотрібних валідаторів, на які витратили майже мільйон

22 Серпня 2018, 16:48
Не валідатор, а термінал? 2380
Не валідатор, а термінал?

Влада обласного центру Волині планує позбутись валідаторів, які виявилися застарілими, і заробити на цьому трохи грошей.

Про це стало відомо у середу, 22 серпня, під час засідання «бюджетної» комісії Луцькради.

Володимир Пуц, який нині виконує обов'язки керівника КП «Луцьке підприємство електротранспорту», нагадав, що свого часу з бюджету міста витратили майже мільйон гривень на придбання валідаторів, які, за задумом представників влади міста, мали б зменшити втрати підприємства від перевезення пільговиків.

Втім, свого часу, міськрада не виділила коштів на завершальний етап впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в тролейбусах, чим фактично заблокували розпочаті зміни.

Вже у лютому 2018 року тернoпільська фірма, яка прoдала Луцьку валідатoри, подала на луцьких «тролейбусників» до суду з вимагою стягнути з ЛПЕ ще два мільйoни гривень за надані пoслуги. 

Сьогодні ж в.о. директора «Луцького підприємства електротранспорту» Володимир Пуц повідомив, що валідатори, на які з бюджета міста виратили 936 тисяч гривень, використовувати у транспорті вже неможливо, адже автoматизoвану систему після випрoбувань відключили від центральнoгo сервера, який належить фірмі-пoстачальнику з Тернополя. 

Крім того, очільник ЛПЕ поділився чутками, що правоохоронці проводять розслідування щодо правомірності заключення договору і виконання робіт. І, ніби то, «арештували офіси тієї тернопільської фірми».

До того ж, якщо вірити словам Володимира Пуца, навіть у Тернополі відмовилися від таких же валідаторів і перейшли на стаціонарні.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зауважив, що придбані за бюджетні гроші валідатори – взагалі не валідатори:

«Це термінали, ніяких функцій від валідаторів там немає», – заявив він.

Данильчук запропонував продати назад їх підприємству-постачальнику з Тернополя  «Системий зв’язок» за будь-які гроші або ж збути деінде.

Читайте також: Квест по «ЛПЕ»: куди поділися валідатори за мільйон

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
24 Серпня 2018, 12:29
Романюк їх замовляв...Кращий мер Луцька
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024