Валідатори розбрату: як луцька мерія блокує запровадження електронного квитка

02 Червня 2017, 16:19
2294

У міськраді не виділили кошти на завершальний етап впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в тролейбусах, чим фактично заблокували розпочаті зміни.

Директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків під час зустрічі з журналістами 2 червня розповів, що Луцьк – в трійці міст-лідерів в Україні у процесі запровадження автоматизованої системи обліку пасажирів.

Після запровадження електронного квитка, до прикладу в Тернополі, за півроку прибутковість  електротранспорту  зросла на чверть і з 1 вересня мерія планує підключити до системи весь громадський транспорт міста.

На переконання Василькова, Луцьк також був би готовий до такого кроку, якби запровадження автоматизованої системи не блокували на міському рівні.

Нині, як стверджує фахівець, провели практично всі роботи з підготовки автоматизованої системи оплати проїзду, встановили систему GPS-спостереження та сповіщення пасажирів і завершили тестовий режим роботи валідаторів. Тож наразі доля електронного квитка фактично залежить від рішення міськради. Адже на завершення робіт треба ще близько двох мільйонів гривень.

Читайте також: Сім фактів, які треба знати про валідатори у луцьких тролейбусах

Натомість в.о. міського голови Ігор Поліщук під час сесії міськради повідомив, що з луцьких тролейбусів планують забрати уже діючі валідатори та замінити їх на стаціонарні, які хочуть закупити в Харкові.

«Щоб приймати подібне рішення, треба як мінімум розбиратися в системі, розуміти вартість запровадження проекту… Ми не бачимо жодних підстав для зупинки запуску системи, але змушені призупинити запровадження оскільки на останній сесії не виділили коштів для остаточного розрахунку», – зазначив Віталій Васильків.

За словами директора ТОВ «Системний зв’язок», запровадження електронного квитка сприятиме прозорості розрахунків між пасажиром та підприємством електротранспорту, повноцінному обліку пільгових пасажирів та прозорому розрахунку компенсації витрачених коштів.

Втім, якщо уже розпочате запровадження електронного квитка в тролейбусах зупинять, то місто фактично втратить кошти, які витратили на початок роботи. Крім того, за умовами договору між ТОВ «Системний зв’язок» і ЛПЕ, товариство має право звернутися до суду, щоб відшкодувати збитки.

Читайте також: Кінець безліміту для пільговиків: у луцький тролейбусах поставлять валідатори

Коментарі
03 Червня 2017, 01:43
невже на тих укропів немає управи.
06 Червня 2017, 15:12
А що поганого &quot;укропи&quot; зробили місту? <br/>Побудували у всіх школах футбольні поля?? <br/>Ужас! Як таке можна було допустити?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром