Депутати хочуть розібратися з місцевими «розвалюхами»

12 Травня 2016, 15:33
2202

Обранці громади вирішили взятися за недобросовісних власників, які лишають розвалені будівлі, псуючи вигляд міста і створюючи антисанітарію.

Про це говорили у четвер, 12 травня, під час постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що таких «розвалюх» по місту є дуже багато. Зокрема, розвалені будинки стоять на вулиці Богдана Хмельницького, Івана Франка та Стрілецький.

Нині в Луцьку зареєстровано 145 ветхих будинків. По закону кожен власник зобов’язаний тримати своє майно у належному стані.

Читайте також: Руйнація через приватизацію: чому напіврозвалені будинки покинули напризволяще

Тож обранець громади запропонував заради експерименту подзвонити на один із номерів телефону, який вказали на оголошенні на розваленому будинку.

На Стрілецькій та на Богдана Хмельницького повісили папірець з тим самим номером телефону. Очевидно, що власник у цих споруд один і той же.

Чоловік підняв слухавку, не представився і повідомив, що приміщення на Стрілецькій уже продали. За «розвалюху» на вулиці Богдана Хмельницького він запросив 250 тисяч доларів за 6 соток землі.

– Це приміщення зносити треба буде? – допитується Андрій Козюра.

– Так.

– То, може, ви його приведете якось в порядок, хоча б якимось банером поки завісите?

– Так, звісно, я передам це власнику.

А поки невідомий «передаватиме» інформацію власнику, депутати вирішили до наступного засідання комісії попросити профільні структури подати свої пропозиції щодо того, як можна вплинути на ситуацію з розваленими будинками у приватній власності.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024