33 квартал: землю на Чорновола віддали під забудову багатоповерхівки

31 Липня 2015, 12:20
4061

Земельну діляку на вул. Чорновола, 22 передали в суборенду ТзОВ "Казкова оселя" для будівництва багатоповерхових будинків. 

Навколо майбутньої забудови виникло чимало дискусій під час сесії міської ради, мовляв, чи законно це все відбувається.

Мешканці вирішили теж висловити свою думку під час сесії. Однак слова забудовника преважили їх думку, і депутати проголосувлаи відповідний проект рішення. 

Журналісти Район. Луцьк поцікавились у начальника відділу екології Анатолія Галамазди, наскільки виправдані побоювання людей щодо ненадійності будинку.

Є відповідні архітектурно-будівельні норми, а також план місцевості. Будуватися в зеленій зоні не можна не лише з оглдяу на екологію, це також і небезпечно. Коли будова має знаходитись поруч з річкою, то є відповідна дистанція, береться до уваги й водойма. Сапалаївка не має виразної течії, а документи забудовника проходили через належні установи. Тому говорити про незаконність чи аварійність ситуації не можна. 

Нагадаємо, що напередодні окремі з мешканців галасували, що будинок завалиться через невідповідність землі поруч з річкою, а представництво забудовника трясло товстою папкою документації.

Люди, що живуть по другий берег Сапалаївки, стверджують, що меліорацію там проводили цілеспрямовано, зараз це виглядає як спустошене й засохле болото, але для будівництва - це як підготовча робота.

Крім багатоповерхівок, забудовник обіцяє окультурити ділянку, залишаючи її у вільному доступі для всіх людей.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024