Лучанам розповіли, скільки платять фанатам Аndroid

17 Квітня 2016, 13:02
1958

Під час майстер-класу в комп’ютерній академії «ШАГ», усім охочим розповіли покрокову інструкцію, як стати професійним розробником додатків під Android, та назвали основні переваги високооплачуваного заняття у сфері ІТ.

Ділився досвідом з присутніми працівник комп’ютерної академії «ШАГ» та фріланс-розробник додатків під Android Юрій Булан.

Він зауважив, що перший смартфон, який працює на операційній системі Аndroid, представили 2007 року, тому і професія Аndroid-розробника є досить молодою.

«Чому Аndroid такий популярний? Якщо порівнювати пристрій на платформі АIOS та Аndroid, то вони значно різняться в ціні. Відповідно, люди більше купують девайси на андроїді, тож і попит на пристрої з цією операційною системою більший», – розповів Юрій Булан.

Відповідно й Аndroid-розробників стає все більше на ринку праці. Перевага такого заняття полягає у тому, що ви можете самостійно розробити якийсь програмний продукт, викласти його в Google Play і на цьому чимало заробити.  

Зарплата розробника залежить від досвіду, якості праці і компанії, в якій він працює. В залежності від умінь, Аndroid-розробники можуть отримувати різну суму коштів за свої ідеї. Початківці, які вже мають якийсь досвід у розробці проектів, можуть мати до 10 тисяч гривень, фахівці середнього рівня отримують до 30 тисяч гривень, а досвідчені розробники в Україні заробляють до 60 тисяч гривень.

Для того, щоб стати розробником ОС Аndroid, необхідно мати велике бажання вчитися, бути фанатом саме цієї операційної системи, знати мову програмування та основні гайдлайни з оформлення додатків.

Поки що луцьких Аndroid-розробників, за словами Юрія Булана, можна «перерахувати на пальцях». Та і вони здебільшого виїжджають за кордон, або пишуть програми для закордонних замовників. Проте у перспективі, має надію розробник, поки ще молода професія стане популярною й в обласному центрі Волині.

Нагадаємо, що на навчання до Комп’ютерної Академії запрошують дорослих та дітей, адже більш як 70% ІТ-спеціалістів вважають свою професію престижною.

До слова, в академії ШАГ мають можливість навчатися діти віком від 9 років. Вони отримують базові знання з основ програмування, інформаційних технологій, комп’ютерної графіки і дизайну.




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024