Луцький водоканал візьме кредит на придбання сонячних батарей

27 Березня 2024, 15:41
«Луцькводоканал» 229
«Луцькводоканал»

Комунальному підприємству «Луцькводоканал» надали дозвіл на отримання кредиту на придбання мобільних комплектних фотоелектричних генеруючих установок модульного типу – сонячних батарей. 

Відповідне рішення затвердили на засіданні сесії міської ради, у середу, 27 березня, де побувала кореспондентка Район. Луцьк.

«Луцькводоканал»  візьме кредит до 35 мільйонів гривень в «Укрексімбанку», терміном на 5 років.  Кредит нададуть під заставу придбаного обладнання. Для забезпечення виконання зобов`язань за кредитним договором «Луцькводоканал» передасть в іпотеку банку побутово-складські приміщення. 

За словами директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, обладнання, яке планує закупити водоканал, дозволить виробляти електричну енергію з альтернативних джерел. Це скоротить  витрати комунального підприємства на оплату електроенергії та зменшить його залежність від місцевих електромереж та можливих відключень світла. Крім того, згідно із  законом «Про електроенергетику», водоканал, як підприємство, яке використовує відновлювальні джерела енергії, зможе  розраховувати податкові та митні пільги.

Також наявність мережевої сонячної електростанції дасть можливість комунальному підприємству  користуватись системою Net Billing та передавати надлишки енергії в загальну мережу і отримувати за це компенсацію.

Читайте також:  У Луцьку дитячу залізницю передали на баланс Палацу учнівської молоді

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024