У Луцьку дитячу залізницю передали на баланс Палацу учнівської молоді

27 Березня 2024, 15:23
Дитяча залізниця на вулиці Шопена 314
Дитяча залізниця на вулиці Шопена

У Луцьку для впорядкування і належного утримання майна дитячу залізницю передадуть на баланс Палацу учнівської молоді. Відповідне рішення затвердили на засіданні сесії міської ради, яке відбулося у середу, 27 березня, і де побувала кореспондентка Район. Луцьк. 

До цього часу   дитяча залізниця перебувала на балансі відділу управління майном міської комунальної власності міської ради. Комплекс залізниці –  теплотяг, два пасажирських вагони, дві станції «Росинка» і «Водограй», стрілочні пости, колія, шпали, світлофори розташовані на вулицях Клима Савура та Шопена.

Нагадаємо, наприкінці серпні 20219 року дитячу залізницю у Луцьку законсервували. Гуртківцям і їх батькам тоді пояснили, що «Укрзалізниця» не в змозі далі утримувати майно. Тоді гурток, який відвідували 500 дітей, закрили. З грудня 2020 року Луцька міська рада  вела перемовини з «Укрзалізницею» стосовно передачі закладу на обслуговування місту або у користування.

У 2022 році Луцька міська рада на сесії погодилася прийняти у комунальну власність майно «Укрзалізниці». Місто збиралося відновити там гуртки. Профільне Міністерство мало оформити процедуру передачі, але почалася повномасштабна війна.

У травні 2023 року Луцька міська рада відновила переговори з КМУ та правлінням «Укрзалізниці» про передачу до комунальної власності Луцької громади майнового комплексу дитячої залізниці.

У листопаді минулого року дитяча залізниця перейшла в міську комунальну власність. Тоді міська влада планувала відновити роботу залізниці.

 Наразі дитяча залізниця не функціонує, але доступ до її об'єктів відкрито, тому там часто гуляють  підлітки. Так, у травні 2023 року підліток випадково перерізав сухожилля на нозі склом, гуляючи з друзями біля дитячої залізниці  на вулиці Шопена. Травмованому хлопцеві допомогли перехожі.  Тоді у відповідь на звернення журналістки Район. Луцьк, у Департаменті молоді та спорту міської ради пообіцяли провести акцію «Прибери скло з дитячої залізниці».

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024