Двоє студентів ЛНТУ отримуватимуть президентську стипендію

19 Березня 2024, 17:09
Вероніка Михайлюк та Юрій Губарик 425
Вероніка Михайлюк та Юрій Губарик

Студенти Луцького національного технічного університету Вероніка Михайлюк та Юрій Губарик отримуватимуть стипендію президента України у другому семестрі 2023-2024 навчального року.

Вона призначається студентам-відмінникам, які найбільше відзначилися в навчальній та науковій роботі. Про це написали на сайті навчального закладу. 

Вероніка Михайлюк – студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Екологія». Окрім високих результатів навчання, дівчина активно займається науковими дослідженнями у сфері зміни клімату, бере участь у різноманітних конкурсах, програмах внутрішньої та міжнародної мобільності.

«Я навіть не думала подаватися на стипендію, бо просто займалася тим, що мені цікаво: писала наукову роботу, брала участь в конкурсах, отримувала грамоти і робила те, що люблю», – розповідає Вероніка.

Наукове дослідження, яке нині проводить дівчина, стосується регіональних проявів змін клімату на території Черемського природного заповідника, із яким кафедра екології тісно співпрацює й на базі якого студенти мають можливість проходити практику та навіть бути працевлаштованими. Невдовзі результати свого дослідження Вероніка Михайлюк презентуватиме в Одесі на конкурсі наукових робіт, де одночасно власні роботи на природничі теми демонструватимуть студенти з різних університетів України.

Разом з тим, нещодавно Вероніка отримала й досвід внутрішньої мобільності, паралельно вивчаючи екологічну безпеку  у Хмельницькому національному університеті. А ще здобула враження від міжнародної мобільності, долучившись до літньої школи у Вроцлаві (Польща).

Студентка є активною учасницею студентського самоврядування і певний час очолювала студраду факультету. 

Юрій Губарик – студент 2 курсу скороченої форми навчання спеціальності «Автомобільний транспорт». Він є одним із тих студентів, які посилено працювали над розробкою автомобіля багі.

До ЛНТУ Юрій вступив після коледжу, де завершив чотири курси, отримавши червоний дипломом. Уже впродовж трьох семестрів поспіль його результати навчання – відмінні.

«Отриманням цієї стипендії я зацікавився ще на 1 курсі, коли викладачі розповіли про різновид таких стипендій та можливості їх здобуття. Так, у мене з’явився стимул і з кожним семестром я докладав більших зусиль, писав наукові публікації, готував тези, з хлопцями робив проект багі, до чого ми доклали найбільше сил, і мої старання були побачені», – розповідає нинішній стипендіат.

Наразі Юрій Губарик паралельно працює за спеціальністю, вдосконалюючи свої професійні навички, встигає бути найкращим на своєму потоці і разом з колегами готується реалізовувати новий проект «Формула 1» із розробки авто, створеного на базі мотору від мотоцикла. Автомобіль розвиватиме швидкість до 150 кілометрів за годину, що дозволить студентській команді взяти участь у міжнародних змаганнях.

Стипендіат наголошує, що уже готується до вступу на магістратуру, аби продовжувати здобувати освіту і одночасно розвиватися у науці, а ще планує взяти участь у програмі міжнародної мобільності.

Читайте також: Луцька викладачка переймала досвід найкращих шеф-кухарів України

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024