У Луцьку, Милушах та Прилуцькому перейменували 18 вулиць

31 Січня 2024, 14:00
У Луцьку перейменують ще 15 вулиць 571
У Луцьку перейменують ще 15 вулиць

У Луцьку перейменували 15 вулиць, у Прилуцькому – дві, у Милушах – одну. 

Відповідне рішення затвердили на  засіданні 55 сесії міської ради. Про це повідомляє сайт Луцької міської ради.

Так, депутати підтримали перейменування вулиць: Щусєва на Любомира Гузара,  Вороніхіна на княгині Ольги, Сєченова на митрополита Сікорського, Даньшина на Володимира Івасюка, Маковського на вулицю Анатолія Козяра, Павлова на Михайла Крата, Скрябіна на  Ігоря Стравінського, Софії Ковалевської на вулицю Олени Пчілки, Чайковського на князя Любарта, Єршова на Назарія Яремчука, Тургенєва на Солов'їну, Захарова на князя Романа, Ландау на Дениса Костюка, Левітана на Степана Ленкавського, Гризодубової  на Василини Демчинської.

У Прилуцькому перейменували вулицю Єршова на Назарія Яремчука, а Гордіюк – наЗа хисників України. У селі Милуші вулицю Тарасова перейменували у Центральну, а у селі Забороль зʼявилася нова вулиця Цегельна.

У Луцьку нові назви вулиць запровадять з 1 березня. Наразі працівники департаменту житлово-комунального господарства мають забезпечити розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новими назвами вулиць на будівлях.

Нагадаємо, наприкінці січня спливає термін, до якого органи місцевого самоврядування повинні перейменувати вулиці у Луцькій громаді. Якщо депутати  не встигнуть, то їхні повноваження з перейменування перейдуть до міського голови, який має ще три місяці, аби виконати вимоги закону.

Читайте також: 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024