У Луцьку судять голову «Семиярусної гори» Любомира Дмитришина

11 Січня 2024, 13:38
Судове засідання 1267
Судове засідання

У Луцьку відбулася протестна хода до Волинського апеляційного суду. 

До неї 10 січня долучилися орієнтовно 30 учасників, які прийшли підтримати голову громадської організації «Семиярусна гора» Любомира Дмитришина. Як він розповів Суспільному, суд розглядає його апеляційну скаргу на рішення Луцького міськрайонного суду, який визнав чоловіка винним у порушенні правил проведення зборів громадян.

Збори громадян, про які йдеться, зі слів Любомира Дмитришина, проводили торік у липні. Стосувалися вони подальшої долі Гостинного двору Прайзлерів — пам’ятки архітектури, що у Луцьку на вулиці Кафедральній, 4.

Представники громадської організації «Семиярусної гори» наполягали на проведенні відкритого архітектурного конкурсу щодо цього об’єкту, щоб вирішити подальшу долю пам’ятки, що руйнується.

«Нібито ми не допустили до зборів представників Луцької міськради. Хоча насправді вони брали активну участь у зборах і навіть зірвали їх», — говорить Любомир Дмитришин.

Скарга до Луцького райуправління поліції на активістів, які нібито порушували правила проведення зборів, надійшла за підписом Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Суд першої інстанції визнав керівника громадської організації винним у порушенні порядку проведення зборів, але, зважаючи на строк давності, покарання скасували.

На судовому засіданні 10 січня був присутній інспектор Луцького районного управління поліції Вадим Цибулько, який торік у липні склав протокол на Дмитришина.

Читайте також: Активісти «Семиярусної гори» заявили про переслідування з боку Луцькради

 

Коментувати ситуацію правоохоронець відмовився.

Не хоче коментувати цю справу і директор комунального молодіжного центру Юрій Семчук, якого, за матеріалами справи, не допустили до зборів.

«Не хочеться знову бруду на себе, бо багато було вилито бруду. Були і різні версії про тітушок, обзиваючи мене. Я не хочу знову піднімати цю історію», — сказав Семчук.

Суддя Петро Борсук, заслухавши аргументи сторін, скасував постанову Луцького міськрайонного суду. Матеріали адміністративного порушення повторно скерують до Луцького райуправління поліції на доопрацювання.

Поки справу щодо проведення зборів в поліції доопрацьовуватимуть, зі слів Любомира Дмитришина, їхня громадська організація подаватиме позов до Луцької міської ради щодо порушення процедури укладення договору з приватними інвесторами, яким віддали Гостинний двір Прайзлерів в оренду.

Читайте також: Хто претендує на реконструкцію Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024