Хто претендує на реконструкцію Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку

31 Жовтня 2023, 15:47
Візуалізація після реконструкції 715
Візуалізація після реконструкції

Допустили до участі в конкурсі державно-приватного партнерства реставрації Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку єдиного претендента – консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп».

Відповідне рішення ухвалили 31 жовтня під час чергової сесії Луцької міської ради. Про це йдеться на її сайті.

Перед голосуванням за нього до депутатського корпусу звернувся директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

За його словами, запропоноване рішення є офіційним завершенням першого етапу процедури проведення конкурсу на державно-приватне партнерство. 

«Це так званий попередній відбір або прекваліфікація, суть якого полягає в тому, що уповноважена комісія проводила аналіз документів претендентів – а він є один – без розгляду власне фінансової частини конкурсної пропозиції, – пояснив Борис Смаль. – Згідно з рішенням комісії всі документи претендента відповідають умовам проведення конкурсу. Відповідно до закону це рішення повинна затвердити Луцька міська рада. Тому прошу затвердити і надати претенденту право доступу до наступного етапу конкурсу».

Рішення про допущення претендента до участі у конкурсі підтримали 23 обранці громади.

Як пише Insider Media, ТОВ «Любарт ЛТД» зареєстроване 12 вересня 2022 року у місті Луцьк на вулиці Гаврилюка, 3а. Статутний капітал підприємства – 10 тисяч гривень. Основний вид діяльності – «Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування». Засновник і керівник – Кравчук Михайло Вікторович. До березня 2023 року серед засновників також була і Гомзякова Наталія Володимирівна – підприємиця з села Тарасове.

Щодо другого підприємства, яке увійшло в консорціум, то ТОВ «Рібас Хотелс Груп» - це компанія з багаторічним досвідом роботи в сфері готельного, ресторанного і туристичного бізнесу. «Прописана» фірма в Одесі. Статутний капітал всього 4 тисячі гривень. Засновник і власник компанії – Лупашко Артур Павлович. Основний вид діяльності – «Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування» та «Діяльність туристичних агентств».

Фактично, ТОВ «Рібас Хотелс Груп» – це інвестиційна компанія, що володіє мережею готелів в Україні. Основним напрямком діяльності є будівництво, управління та консалтинг об'єктів готельної нерухомості. Перший готельний проект Артур Лупашко реалізував у Затоці ще в 2012 році. Згодом  активно розвивав цей напрямок в різних областях. Зокрема, ТОВ «Рібас Хотелс Груп» долучилось до реорганізації державного санаторію «Куяльник», займаючись модернізацією управлінських процесів та впровадженням програмного забезпечення. Також ця компанія стала інвестором першої в Україні мережі глемпінгів MANDRA (стиль «гламурного» кемпінгу зі зручностями і послугами в курортному стилі, які зазвичай не асоціюються з «традиційним» кемпінгом). До повномасштабного вторгнення компанія «Рібас Хотелс Груп» володіла мережею з 28 готелів, більшість з яких у курортній зоні наразі закриті. Серед них –  Ribas Karpaty у Буковелі, Radisson Hotel у центрі Одеси, мережа апарт-готелів WOL home+hotel.

Цікаво й те, що у грудні 2021 року в Луцьку на вулиці Гаврилюка, 3а, відкрився новий готель Ribas Rooms Lutsk на 25 номерів, що входить до мережі закладів, якими управляє компанія Артура Лупашко. Загальна площа готелю – 820 метрів квадратних., а  сума інвестицій становила близько 40 мільйонів гривень.

Читайте такожКафе і літній майданчик: як виглядатиме реставрований Гостинний двір

Нагадаємо, громадська організація «Семиярусна гора» виступала за збереження публічного простору у Гостинному дворі, для цього скликали навіть громадські слухання. Однак луцькі депутати не підтримали пропозицію активістів провести архітектурний конкурс у Гостинному дворі Прайзлерів.

Згодом оголосили конкурс щодо державно-приватного партнерства. В свою чергу, активісти «Семиярусної гори» заявили про переслідування з боку Луцькради.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024