Посадовець Підгайцівської громади, якого судили за хабар, повернувся на роботу

08 Січня 2024, 11:43
Затримання Віталія Копюка 610
Затримання Віталія Копюка

У Підгайцівській громаді землевпорядник Віталій Копюк, якого впіймали на хабарі та наразі судять, зумів поновитися на посаді у сільраді. 

Нині скандальний посадовець, який з 10 березня 2023 року був відсторонений з посади, вже перебуває на робочому місці, повідомили джерела ВСН.

У пʼятницю, 5 січня, журналісти вирішили відвідати Віталія Копюка у кабінеті. Той візитерів зустрів насторожено. 

Журналісти поцікавилися у землевпорядника Підгайцівської громади, чим він займався, поки тимчасово не працював та як забезпечував двох неповнолітніх дітей (саме цей факт був основним аргументом у його проханнях поновити його на робочому місці).

Проте Віталій Копюк відмовився коментувати все, що наразі відбувається, пояснюючи це тим, що давати коментарі буде вже після остаточного рішення суду, аби сказане ним не нашкодило судовому процесу. 

Рішення про поновлення на посаду ухвалила суддя Оксана Данелюк 21 грудня 2023 року, під час чергового засідання щодо розгляду справи Віталія Копюка про одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Раніше адвокат підозрюваного Олексій Куденьчук клопотав про скасування рішення щодо відсторонення Віталія Копюка від виконання обов'язків начальника відділу земельних ресурсів й кадастру Підгайцівської сільської ради. Мотивував захисник це тим, що у підозрюваного на матеріальному утриманні двоє неповнолітніх дітей. 

Своєю чергою, прокурор Тарас Гуцуляк, як і на усіх попередніх судових засіданнях, клопотав про продовження відсторонення Віталія Копюка від посади, аргументуючи тим, що порушення закону, у якому підозрюють останнього, було здійснено саме на займаній посаді.

Нагадаємо, 3 березня 2023 року після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри – в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили під час обшуку вдома.

Читайте також: У Луцьку на хабарі затримали начальника сектору одного з правоохоронних органів

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024