Для завершення реконструкції Заборольського ліцею треба ще понад 118 мільйонів гривень

13 Грудня 2023, 16:45
Заборольський ліцей 435
Заборольський ліцей

У ліцеї села Забороль, що біля Луцька, відбувся день депутата. 

 Секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко, директор департаменту освіти, депутат міської ради Віталій Бондар, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський та обранці громади Алла Бабула, Алла Доманська, Алла Надточій, Сергій Маруняк побували у Заборольському ліцеї №32. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Реконструкція Заборольського ліцею №32 розпочалася у 2019 році. Зробили утеплення і капітальний ремонт фасаду старого і нового корпусів. У старому корпусі повністю оновлено і утеплено дах, розширили спортивну залу, зробили благоустрій території. Однак у 2022 році договір із підрядником розірвали у зв’язку із значним здорожчанням вартості матеріалів та збільшенням заробітної плати будівельників.

Начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан поінформував депутатів, що на сьогодні відкоригували проєктну документацію реконструкції Заборольського ліцею. Вартість невиконаних робіт становить понад 118 мільйонів гривень. 

За інформацією директора департаменту освіти Віталія Бондаря, зараз у ліцеї освітні послуги отримують 595 учнів при проєктній потужності 250 учнів. Класи переповнені, діти навчаються у дві зміни, хоча за санітарними регламентами є необхідність навчатися в одну.

«Водночас з 2021 року заклад набув статусу ліцею, адже має повноцінних два 10 класи, два 11 класи, три профілі навчання – філологічний, історичний та технологічний. На рівні навчальних закладів сільської місцевості ліцей вважається одним із кращих в області, і є необхідність у завершенні його реконструкції», – наголосив Віталій Бондар.

Після цього депутати оглянули добудовану частину ліцею. 

«Цей корпус був розрахований на учнів початкової ланки, включаючи 5-6 класи. Тут є актовий зал, гімнастичний зал, 12 класних кімнат для учнів початкових класів, кабінет для медичної сестри і величезне приміщення кухні з цехами, відповідно по санітарних норм», – розповіла директорка ліцею Ірина Приймачук.

Депутати також оглянули існуючу частину ліцею, зокрема, реконструйований у попередні роки спортзал та ознайомилися з планами щодо реконструкції існуючої частини ліцею, капітального ремонту внутрішніх систем вентиляції, заміни системи опалення, водопроводу та каналізації, мереж силового обладнання електропостачання та електроосвітлення.

Читайте також: Заборольський ліцей співпрацюватиме із ВНУ імені Лесі Українки

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024