Заборольський ліцей співпрацюватиме із ВНУ імені Лесі Українки

04 Грудня 2023, 16:14
Очільники навчальних закладів підписали договір про співпрацю 596
Очільники навчальних закладів підписали договір про співпрацю

Волинський національний університет імені Лесі Українки співпрацюватиме із Заборольським ліцеєм №32. 

Відповідну угоду під час візиту в навчальний заклад підписав ректор Анатолій Цьось та директорка ліцею Ірина Приймачук, – йдеться на сайті вищого навчального закладу. 

У складі очолюваної ректором делегації університету також були деканеса факультету інформаційних технологій та математики Світлана Яцюк, декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош та доцентка кафедри полоністики і перекладу Юлія Васейко.

Також під час розмови керівники закладів освіти уточнили шляхи спільної діяльності та підписали угоду про співпрацю.

Юлія Васейко підкреслила важливість співпраці Університету та ліцею, адже у цьому закладі вже багато років викладається польська мова.

«Про високий рівень досягнень здобувачів з цього предмету свідчать результати обласного етапу олімпіади з польської мови та літератури, де я маю честь головувати протягом багатьох років, у котрій школярі Заборольського ліцею не лише активно беруть участь, а й стають призерами і навіть переможцями. Учитель польської мови Людмила Глинюк – випускниця луцької полоністики, авторка численних методичних публікацій, є взірцем педагога, котрий вміє зацікавити здобувачів своїм предметом, акцентувати важливість знань іноземних мов. Її учні беруть участь і стають переможцями й призерами олімпіад, конкурсів. Спілкування з молоддю, що відбувалося у яскравому, сучасному кабінеті польської мови, було надзвичайно продуктивне, цікаве, емоційне. Тішимося, що українські школярі зростають небайдужими, розумними, креативними особистостями. Чекаємо учнів і педагогів Заборольського ліцею на полоністиці ВНУ імені Лесі Українки, аби вони на власні очі могли побачити освітній процес, порозмовляти з нашими студентами, більше дізнатися про найкращий університет», – зазначила учасниця візиту Юлія Васейко.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024