ЛПЕ не винне в тому, що водіїв залишили без зарплати

16 Березня 2016, 14:14
1738

Керівництво Луцького підприємства електротранспорту стверджує, що воно непричетне до невиплати заробітної плати водіям маршрутних таксі.

Про цей йшлося на засіданні  тимчасової комісії з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» у середу, 16 березня.

Голова комісії, депутат Ігор Поліщук нагадав про звернення, яке надійшло йому від громадянина Вадима Калякіна. Чоловік стверджував, що працював на ЛПЕ два місяці, проте заробітну плату так і не отримав. На підприємстві стверджували, що він не працював жодного дня.

Вадим Калякін надав документи, які підтверджують те, що він здійснював перевезення на маршрутних таксі і розповів, що таких, як він, виявилося ще близько 20.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні комісії виконувач обов'язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк обіцяв розібратися в ситуації та надати відповідь. Сьогодні він розповів, що підприємство не має жодного відношення до заробітної плати працівників маршрутних таксі, бо вони не оформлення на підприємстві.

«Всі водії всіх маршрутних засобів оформленні на підприємців, а не у ЛПЕ. Ми орендуємо транспортні засоби у підприємців, і вони надають їх разом з водіями», – зауважив Ігор Грицюк.

Проте Ігор Поліщук зазначив, що хотів би особисто подивитися на договори між ЛПЕ та перевізниками і розібратися в ситуації. Таку пропозицію підтримала решта членів комісії. Тож наступне засідання комісія проведе на підприємстві і особисто перегляне умови договорів оренди автобусів.

Коментарі
17 Березня 2016, 12:01
Єдиним документом, що підтверджує перебування фізичної особи в трудових відносинах з юридичною особою чи фізичною особою підприємцем є трудова книжка. Як можна зрозуміти з попередньої і з даної публікації, трудової книжки Калякін не надав пану Поліщуку І.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024