ЛПЕ: водію не дали зарплату, бо він нібито не працював жодного дня

19 Лютого 2016, 11:22
2144

Колишній водій маршрутного таксі №32 стверджує, що луцьке підприємство електротранспорту не виплатило йому заробітну плату, мотивуючи це тим, що він жодного дня не працював.

Про це стало відомо на засіданні тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП «ЛПЕ» у п’ятницю, 19 лютого.

Зокрема, голова комісії, депутат Ігор Поліщук розповів, що до нього надійшов лист від Вадима Калякіна, який пише, що підприємство не дало йому заробітну плату.

Чоловік працював у ЛПЕ у лютому-березні 2015 року водієм на 32 маршруті. Через місяць дізнався, що на роботу його не оформили, а заробітну плату не дали. На підприємстві йому сказали, що жодного дня він не працював.

Із розмов з водіями він дізнався, що таких, як він, більше 20 чоловік. У підтвердження того, що працював, Калякін надав дорожній лист та квитково-касовий лист.

«Я звернувся з запитом у податкову інспекцію з проханням надати інформацію по працівнику по доходах фізичних осіб і пішов у пенсійний фонд міста Луцька. У пенсійному фонді єдиного соціального внеску по працівнику не було», – розповів Ігор Поліщук.

Виконувач обов'язків директора Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк сказав, що це може бути працівник з орендованих автобусів, які були на підприємстві.

«Мені потрібно детально вивчити проблему та розібратися», – пояснив директор ЛПЕ.

Коментарі
19 Лютого 2016, 18:35
Луцьке підприємство електротранспорту орендує автобуси для міських перевезень з екіпажами. Тобто, водії даних автобусів знаходяться в трудових відносинах з орендодавцем, а не з підприємством. А тому за питання виплати чи невиплати їм заробітної плати несе власник автобуса (орендодавець). Шановні ВН, якщо про щось писати, то спочатку потрібно розібратись в тому, що пишете. У вас уже очевидно настала криза жанру, оскільнеи тільки про ЛПЕ і пишете, При цьому всьому інформація на 80-90 відсотків є недостовірно.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром