Вулиця Бенделіані у Луцьку носитиме імʼя загиблого військового Сергія Климчука

31 Жовтня 2023, 14:52
Сергій Климчук 597
Сергій Климчук

Вулицю Бенделіані у Луцьку перейменують на честь загиблого воїна АТО, добровольця Сергія Климчука

Ця вулиця не підлягає обов’язковому перейменуванню згідно закону про декомунізацію та не потрапляє під дерусифікацію, проте на прохання рідних полеглого воїна, депутати Луцькради все ж ухвалили відповідне рішення. Про це стало відомо у вівторок, 31 жовтня, під час сесії Луцької міської ради, – передає ВСН.

«Ухвалення рішення дозволить належно вшанувати пам’ять про героїв-видатних мешканців громади, які добровільно стали на захист української землі та загинули за неї, дозволить впорядкувати топоніміку у місті Луцьку», – йдеться у документі.

 

Нагадаємо, у березні створили петицію про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, загиблого айдарівця на сході України у 2014 році. Таку пропозицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала донька військового Вікторія Климчук. Ця пропозиція набрала 316 голосів, її розглянули у квітні.

Читайте такожДонька полеглого на російсько-українській війні Героя видала художню книгу про те, як діє пропаганда

 

Також у вересні друзі та родичі Сергія Климчука прийшли на сесію Луцькради з плакатами, аби ще раз звернути увагу на пропозицію назвати вулицю Бенделіані на честь загиблого. Сестра Сергія Климчука, Тетяна Климчук зауважила, що в Луцьку потрібно розробити програму вшанування полеглих Героїв, не чекаючи закінчення війни:

«Війна почалась не 24 лютого 2022 року, вона почалась набагато раніше і не треба нівелювати подвиг тих, хто загинув до 2022 року. Було звернення до міської ради, була підтримана петиція, яка набрала необхідну кількість голосів».

Читайте також: З 15 листопада низка луцьких вулиць називатиметься по-іншому

 

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024