Рідні загиблого лучанина пікетували під міською радою, щоб вулицю в Луцьку назвали на його честь

25 Вересня 2023, 17:06
Пікет у Луцьку 968
Пікет у Луцьку

Друзі та родичі полеглого лучанина Сергія Климчука прийшли до міськради з плакатами, аби звернути увагу на пропозицію назвати вулицю Бенделіані на честь загиблого.

 

 

Пікет відбувався напередодні початку чергової сесії у понеділок, 25 вересня. Про це пише ВСН.

Нагадаємо, у березні створили петицію про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Сергія Климчука, загиблого айдарівця на сході України у 2014 році. Таку пропозицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала донька військового Вікторія Климчук. У квітні цю пропозицію розглянули і прийняли.

Сестра Сергія Климчука, Тетяна Климчук зауважила, що в Луцьку потрібно розробити програму вшанування полеглих захисників, не чекаючи закінчення війни.

«Війна почалась не 24 лютого 2022 року, вона почалась набагато раніше і не треба нівелювати подвиг тих, хто загинув до 2022 року. Було звернення до міської ради, була підтримана петиція, яка набрала необхідну кількість голосів», – зауважила вона.

 

 

Родичі Сергія Климчука відвідали засідання сесії Луцької міської ради з метою нагадати депутатам про полеглого лучанина.

Нагадаємо, Сергій Климчук загинув 17 серпня 2014 року в селі Хрящувате Луганської області від осколкового поранення в голову, переносячи поранених товаришів в укриття під час мінометного обстрілу.

Похований у селі Гаразджа Луцького району. 

Сергій Климчук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (27 червня 2015 року) та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту». 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024