У Волинському краєзнавчому музеї презентують виставку загиблого на війні українського художника. ОНОВЛЕНО

24 Серпня 2023, 10:43
Олег Дробоцький 513
Олег Дробоцький

На День Незалежності у луцькому музеї  мали презентувати виставку загиблого художника.

Через безпекову ситуацію презентація виставки «Митець. Воїн. Світло», яка мала відбутися у четвер, 24 серпня, о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї, переноситься. Про дату та час повідомлять згодом. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці музею.

Олег Дробоцький – український художник, фотограф і воїн. Народився 29 жовтня 1996 року у селі Вербовець на Тернопільщині. У 2019 закінчив Львівську національну академію мистецтв. Під час навчання його роботи побували на виставках у ряді міст України. Багато творів художника висвітлювали російсько-українську війну, а саме подвиг захисників Донецького аеропорту. Темі присвячена серія його картин за назвою «Аеропорт». Відкриття однойменної виставки за участю волинських кіборгів відбулось у Волинському краєзнавчому музеї напередодні Дня українського прапора 22 серпня 2018 року. Тоді Олег розповідав присутнім, що його спонукало до роботи над картинами, а далі у його житті була війна, на яку пішов добровольцем.

 У лавах Збройних Сил України із позивним «Художник» він продовжував творити, де випадала нагода: в окопі, укритті, під вогнем противника. 

6 березня 2023 року Олег загинув. Його картини з війни презентуються на виставках вже без автора. На них Олег, його життя, його побратими, усі українські захисники.

Читайте такожЛучани можуть долучитися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!»

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024