Відновили світло лучанам, які на знак протесту перекрили вулицю Львівську

02 Серпня 2023, 14:16
Протест на вулиці Львівській 431
Протест на вулиці Львівській

До помешкань людей, які живуть на вулиці Агрономічній у Луцьку 1 серпня відновили електропостачання, якого не було від 28 липня. 

Про це Суспільному розповіла місцева жителька Тетяна Максимук.

Зі слів лучанки, керівництво Гнідавського цукрового заводу, на території якого проживають люди, повідомило їх про аварію на лінії.

 

Як розповів заступник директора департаменту містобудування і архітектури Луцької міської ради Андрій Маруняк, територія заводу входить до Боратинської громади. З його слів, у межах виробничої зони не може бути вулиці, а приміщення не можуть мати житлове призначення.

Зі слів посадовця, вулиця Агрономічна свого часу з'явилася, аби люди, які мали або мають службове житло, змогли зареєструвати своїх дітей в садок чи зареєструватися поліклініці. Каже:

«В момент, коли районна адміністрація свого часу видала державний акт приватної власності на цукровий завод в певних межах і в ті межі потрапила, в тому числі і вулиця, яка показується на карті зараз як Агрономічна. Можна вважати, що вона в той момент і пропала», – сказав Андрій Маруняк.

Як додала лучанка Тетяна Максимук, своє право на проживання в приміщенні на Агрономічній, 5, де мешкає понад 40 років, вона має намір відстоювати надалі.

Читайте також: Це не приватна власність, – позиція міської ради щодо протесту лучан, які проживають в районі цукрового заводу

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024