Протести місцевих мешканців: що каже керівництво Гнідавського цукрового заводу

01 Серпня 2023, 11:51
Протестувальники 1053
Протестувальники

У Луцьку 31 липня протестувальники на годину перекрили рух вулицею Львівською. 

Причиною такої акції стало те, що люди не хочуть переселятися із нежитлових приміщень, пристосованих до житла до гуртожитку, яке їм пропонує Гнідавський цукровий завод, адже буцімто не підходить «квадратура». Про це пише ВолиньInfa.

Нагадаємо, за словами жінки-протестувальниці, наразі нове керівництво цукрового заводу робить усе можливе, аби виселити до 70 людей з квартир, які ті отримали 40-50 років тому

«З п'ятниці нам вимкнули воду і світло, в період такої спеки – це крах усій нашій консервації. Люди вже повикидали усе, що могли, з морозильних камер. Новий директор цукрового сказав: душитиму водою, світлом і газом», - пояснила жінка. 

Зі слів протестувальників, нове керівництво цукрового заводу хоче, аби люди переїхали до гуртожитку, а на місці будинку мають будувати нові очисні. 

Впродовж години люди ходили пішохідними переходом, пропускаючи лише громадський транспорт.

Як пояснив директор Гнідавського цукрового заводу Василь Муха, причиною є ремонтні роботи.

 

Головний інженер Гнідавського цукрового заводу запевняє, що відключення електроенергії відбулося в жодному разі не для того, аби якось дошкулити людям.

«Десь два тижні назад відбулося відключення “Укренерго” лінії, яка забезпечує електроенергією завод. Під час цього відключення “Укренерго” заводу на планові регламентні роботи, ми не змогли під‘єднати її до резервного живлення. У ході підготовки до наступного сезону ми зобов‘язані проводити регламентні роботи, аби оцінити масштаби і стан лінії та провести роботи по заміні, модернізації та подальшій безпечній роботі цієї лінії. Оскільки лінія під напругою 10 кіловольт, то це процес не швидкий, адже це і заземлення трансформаторів, заземлення ліній, відключення, оперізоляція, масло на аналіз і багато інших технічних процесів, які займають великий проміжок часу. Орієнтовно 1 серпня до 18.00 дані регламентні роботи будуть завершені», – каже посадовець.

Щодо виселення мешканців, то на підприємстві запевнили, що ніхто на вулиці не опиниться і всім безкоштовно запропонували житло, яке люди зможуть приватизувати, а не жити в приміщеннні, які згідно документів є нежитловим.

«Зрозумійте, люди не можуть там жити, бо відповідно до документів – це нежитлове приміщення, навіть якщо вони облаштували там побут. Ми будемо звертатися у відповідні органи, аби зʼясувати, хто дав дозвіл жити людям у нежитлових приміщеннях. Більше того, у нас з 1 серпня закінчується ліцезія на продаж електроенергії, тому ми знову ж таки відповідно до закону не можемо їм постачати електроенергію», – запевняють на Гнідавському цукровому заводі.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024