Луцькі депутати не підтримали резонансний законопроєкт щодо підприємців

28 Червня 2023, 16:39
Депутати Луцької міської ради 563
Депутати Луцької міської ради

Під час пленарного засідання депутати Луцької міської ради підтримали проєкт рішення про звернення до парламенту України з приводу захисту підприємництва.

Сесію відвідала кореспондентка Район.Луцьк.

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська зауважила, що потреба в зверненні викликана розглядом у Верховій Раді резонансного для представників бізнесу законопроєкту № 8401, який скасовує ряд послаблень, що були прийняті у зв’язку з воєнними діями. 

«Враховуючи, що навіть у теперішній час податки сплачуються і бюджети громад перевиконуються, у зверненні йдеться про те, щоб повернення до довоєнного стану податкової політики здійснювалося більш поступово, а не так різко, як пропонується вказаним законопроєктом. Поява законопроєкту № 8401 є зрозумілою, однак він скасовує ряд пільг та гарантій для підприємців», – пояснила Алла Доманська.

«Ми закликаємо народних депутатів України врахувати зауваження та пропозиції, які уже надходили до профільного комітету, та внести відповідні зміни до законопроєкту №8401 до другого читання. Сьогодні держава має надавати усю можливу підтримку підприємцям, адже тільки це може гарантувати сплату податків і наповнення державного та місцевих бюджетів», – йдеться у зверненні.

Читайте також: До «Луцькводоканалу» не підключатимуть суміжні громади.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром