Генеральний план міста - недійсний?

17 Липня 2015, 10:49
5786

Заповідник "Старий Луцьк" не має історико-архітектурного опорного плану.

Про це йшлось під час засідання робочої групи при постійній комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту і туризму.

 

По заповіднику жодної документації, крім генерального плану, не існує! - Петро Троневич,  головний спеціаліст управління містобудування та архітектури з питань охорони і реставрації пам’яток історії та архітектури.

Історик-краєзнавець Ігор Левчук у відповідь наголосив:

Якщо немає історико-архітектурного опорного плану, то генплан міста - недійсний, - каже Левчук.

Члени постійної комісії міськради на чолі з Павлом Данильчуком декілька разів переформульовували для Петра Троневича одне і те ж питання: 

- Чому немає історико-архітектурного опорного плану?

- Історико-архітектурного опорного плану немає, бо його не виготовили, - Троневич.

Євген Ходаковський, Микола Півницький, Петро Троневич
Євген Ходаковський, Микола Півницький, Петро Троневич

Однак навіть при цьому пан Троневич відмовився визнавати норми законодавства, яке свідчить, що за відсутності такого плану вся містобудівна документація вважається недійсною.

Серед імовірних сценаріїв подальших подій щодо Старого міста, розглядають скорочення його меж. Категорично проти цього виступає робоча група із питань захисту історико-культурних об'єктів міста:

Скорочення меж заповідника призведе до його остаточного знищення як цілісного історично і природно сформованого комплексу, - Ігор Левчук, учасник робочої групи.

Висновок з заяви експертного середовища робочої групи
Висновок з заяви експертного середовища робочої групи

Нагадаємо, межі заповідника "Старий Луцьк" вже десять років залишаються розмитими - досі нема чіткого розуміння, які об’єкти відносяться до заповідної зони. Це ускладнює ведення державного земельного кадастру. 
 
Керівник технічного бюро кадастру Олександр Холодков стверджує, що потрібні гроші на нову інвентаризацію земель історико-культурного заповідника, але не готовий наразі конкретно назвати - скільки.
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром