Повернути «Азов»: у Луцьку відбулась акція на підтримку полонених захисників

05 Травня 2023, 17:37
Лучани просять повернути «Азов» 1272
Лучани просять повернути «Азов»

У Луцьку люди вийшли на вулицю, щоб висловити підтримку військовополоненим полку «Азов». 

На Театральному майдані в центрі міста пройшла акція, яка має на меті привернути увагу до військовополонених азовців, адже серед них є і лучани.  Організаторка Дана Фрадинська повідомила журналістам Район.Луцьк, що 5 травня виповнюється дев’ять років з дня створення добровольчого полку «Азов». .

«Ми не маємо права мовчати, поки захисники заводу «Азовсталь» і Маріуполя, які перші взяли на себе удар, досі знаходяться в полоні. Жодного бійця «Азову» немає на обмін в останній час. Ця акція полягає в тому, щоб зробити максимальний інформаційний шум, не давати забувати про їхній героїчний подвиг. Ми маємо боротись за них так, як вони боролись за нас», – наголосила Дана Фрадинська.

Суть флешмобу – сфотографуватися с постером і розмістити його у своїй соцмережі з відмітками та гештегами, для того, щоб це дійшло до влади, – пояснила організаторка.

Дружина військовополоненого азовця Світлана звернулась до присутніх з проханням підтримати її звернення до влади. ЇЇ чоловік Сергій майже рік знаходиться в полоні, не виходячи на зв’язок. У Луцьку на нього чекають доньки та онучка. 

«Рік ми не знаємо зовсім, що з нашими рідними. Ми не знаємо, в яких умовах вони там перебувають. Це дуже важко, я не можу передати словами. Дуже хочеться, щоб всі полонені повернулись до своїх родин. Ці воїни, яких було виведено з «Азовсталі», мужньо тримали 86 днів оборону Маріуполя. 82 дні з яких знаходились в повній облозі. Ми хочемо, щоб не забули наших бійців і щоб наша влада нас почула», – звернулась до людей жінка.

Також організатори оголосили відкритою реєстрацію на онлайн-забіг «Біжу за Азов», кошти з якого будуть передані на ЗСУ. Нагадуємо, минулого року лучани збирали кошти за допомогою такого спортивного заходу.

Читати також: «Біжу за Азовсталь»: у Луцьку зібрали 25 тисяч гривень.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024