«Біжу за Азовсталь»: у Луцьку зібрали 25 тисяч гривень

26 Липня 2022, 10:05
Забіг на підтримку оборонців «Азовсталі» 2467
Забіг на підтримку оборонців «Азовсталі»

У рамках Всеукраїнської акції на підтримку полонених українських військових, які боронили Маріуполь та завод «Азовсталь», до благодійного забігу у Луцьку долучилися близько п'ятисот учасників.

Завдяки учасникам заходу зібрано 24 930 гривень. Кошти Катерина Калюжна, організаторка заходу, передасть в Асоціацію родин захисників «Азовсталі» для подальших необхідних дій. Про це повідомили у Департаменті молоді та спорту.
 

Забіг відбувся 23 липня і стартував від головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки. Перед початком усі учасники отримали в організаторів спеціальні реєстраційні номери.

«Всі охочі можуть брати участь і підтримати хлопців таким чином. Це марафон не на приз, не на перше місце. Нам не важливо з якою швидкістю і скільки ви пробіжите. Важливо тільки те, що ви подумки і душею з захисниками «Азову», – говорить Катарина Калюжна.

Її чоловік служить у полку «Азов», нині понад два місяці перебуває у російському полоні. Сьогодні, 23 липня, у нього День народження.

«Я знаю, що таким чином я його можу привітати. І я знаю та вірю, що він це все відчуває. Він вийшов з Азовсталі 19 травня на евакуацію. До цього він служив і жив в Маріуполі. Я не маю з ним зв’язку. Єдине, що я знаю, що в нього не має поранень. Тобто він здоровий», – говорить дівчина.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром