Як працюватимуть луцькі лікарні у разі відсутності електропостачання

23 Лютого 2023, 16:31
Луцька міська клінічна лікарня 1351
Луцька міська клінічна лікарня

Під час відсутності електропостачання значних обмежень зазнають заклади сфери охорони здоров’я оскільки проведення планових чи екстрених операцій та інші складові лікування пацієнтів потребують безперебійного живлення. 

Постає запитання, у якій мірі забезпечені заклади лікування лучан генераторами чи іншими джерелами альтернативної енергії. Як діяти у таких ситуаціях та у якому стані перебувають бомбосховища у лікарнях міста, ексклюзивно для проєкту Район.Луцьк Жити по-луцьки розповів міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку працює Центр підтримки сімей військовополонених: які послуги там можна отримати

Очільник міста в позитивному ключі відзначив Луцьку міську лікарню в плані адаптаційних заходів до сьогоденних воєнних реалій.

«Наші медики гарно підготувались, зокрема міська лікарня, до роботи в умовах відсутності електроенергії, в умовах повітряних тривог. В укритті обладнані операційні та всі інші необхідні приміщення. Є мобільні обладнання, щоб надавати медичну допомогу, яка є критично необхідною пацієнтам», – оцінив підготовку Ігор Поліщук.

Задля опалення приміщень Луцької міської клінічної лікарні було розконсервовано та відновлено твердопаливну котельню, що дозволяє живити теплом лікарю за відсутності електроенергії та газопостачання.

Читайте також: На випадок блекауту: як у Луцьку працюватиме водопостачання

Зі слів очільника Луцька, критичне обладнання міської лікарні за сучасних умов може безперебійно функціонувати за повної відсутності електроенергії, а вже в березні представники Європарламенту нададуть закладу генератор на 400 кВт, що дозволить без жодних обмежень забезпечити електроенергією усі потреби лікарні.     

Також міський голова зазначив, що на території Луцького пологового будинку все ще функціонує інфекційний госпіталь, проте критичної ситуації із COVID-19 у місті не спостерігається, відтак завантаженість ліжок сягає близько десяти, максимум двадцяти, пацієнтів одночасно.  

Читайте також: Генератори та пункти обігріву: які висновки Луцьк виніс з блекауту

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024