Лучанка проводить кастинг для нових власників тварин

15 Лютого 2016, 15:32
2628

Реабілітолог дрібних домашніх тварин Вероніка Федосова-Цибульська знаходить господарів для безпритульних тварин.

Із лучанкою поспілкувалися журналісти Громадське.Волинь.

На розмову жінка прийшла із собачкою Беліндою – «різдвяним цуциком» (народилася 24 грудня) від собаки, яку  пані Вероніка підібрала на вулиці. Белінда остання із 11 цуценят шукала господаря. Але наступного дня після нашої розмови господар для собачки знайшовся, і зараз вона їде у Рівне.

Читайте також У міні-притулку сімейного типу тварин навчають дружити з людьми

Раніше свою діяльність Вероніка називала «притулком сімейного типу», але через стереотипне мислення людей змушена була відмовитися від назви. За її словами, українці асоціюють притулок із місцем, куди можна підкинути тварину, куди її можна віддати.

«До нас ще не дійшло, але сподіваюся, рано чи пізно це теж буде модою, що з притулку треба тварину брати, а не викидати чи підкидати її туди», – запевняє  Вероніка Федосова-Цибульська.

Зараз у домі Вероніки проживає близько 20 тварин. Окрім звичних котів і собак, жінка має розплідник екзотичних тварин: африканських їжачків та безшерстих морських свинок «скінні».

Кожна тварина, яка переходить до нового господаря, має ветпаспорт та потрібні щеплення. Також жінка не віддає тварин абикому.

«Ми проводимо певний кастинг: чи людина має досвід утримання тварин, чи має умови, як вона ставиться до стерилізації, до щеплень, чи є в сім’ї маленькі діти, чи ніхто не має алергії, чи всі члени сім’ї згідні, і тільки тоді віддаємо», – розповідає реабілітолог.

Вероніка радить людям стерилізувати тварин. За її словами, тварин не було б на вулицях, якби люди не розмножували їх безконтрольно.

Нагадаємо, лучан навчать, як поводитися з тваринами.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром