Гуманітарна допомога для переселенців: як працюють центри підтримки у Луцьку

09 Вересня 2022, 13:52
Фото ілюстративне 5142
Фото ілюстративне

У луцьких міських центрах підтримки переселенців за пів року гуманітарну допомогу надали для більш як 50 тисяч переселенців з різних регіонів. 

Про це Суспільному розповіла заступниця директора луцького ЦНАПу Тетяна Книш.

З її слів, за цей період люди отримали майже 280 тонн одягу, взуття, засобів гігієни тощо. У вересні наплив людей фіксують вдвічі більший, ніж минулого місяця.

Тетяна Книш

«Багато хто поїхав додому і виявили те, що вже немає домівки чи помешкання не придатні до прожиття і в людей немає іншого виходу, як повертатися і тут облаштовувати власний побут», – говорить посадовиця.

Зараз у Луцьку працюють два центри допомоги: в Палаці учнівської молоді та РАЦСі. Прийшла в пункт видачі допомоги у луцькому Палаці учнівської молоді за осіннім одягом переселенка Олена з дітьми, яка приїхала з Херсонщини.

Як розповіла жінка, в окупації були два місяці: «Майже щодня ми просили російських військових про зелений коридор, але ні, казали: малюйте на авто літеру «З» і їдьте на Крим».

Нині, говорить Олена, мріє повернутися додому. 

Читайте також: Вижити у Бахмуті та евакуюватися до Луцька: чотири історії порятунку від війни

«Я дуже раділа, що звільнили наше село, але вони недалеко, 10 кілометрів від села, то повертатися ще не можна», – каже жінка.

За одягом для дітей прийшла в міський пункт допомоги й Олена Черкашина з Донеччини. Жінка приїхала в Луцьк із доньками та чотирма внуками.

«Роботу важко знайти, донька з малечою, трьох треба одягнути, бо ростуть. Що було, як ми приїхали весною, то вже мале», – каже жінка.

Читайте також: Як переселенцям знайти роботу у Луцьку. Досвід бахмутянки

У пункт допомоги в РАЦСі є нові речі для вагітних та шкільна форма для учнів, – розповіла керівниця управління соцслужб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан.

«Багато у нас діток прийшло у міські школи, понад 500 дітей. За вчорашній день був цілий «бум», бо приміряли свої перші шкільні костюмчики дівчатка та хлопчики. Тішимося, що можемо адресно допомогти кожній сім'ї, яка потребує цього», – каже посадовиця.

Читайте також: У Луцьку переселенців годуватиме лише одна їдальня

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024